Als we bij mijn familie in Friesland langs gaan, staat het steevast op de ontbijttafel: suikerbrood. Dit soort brood is een traditionele Friese lekkernij. Ik vind het altijd heerlijk. Hoog tijd dus om een lekker suikerbrood recept op Eetman te zetten. Zo kan ik het voortaan altijd zelf maken.
Naar het receptEén van de leuke dingen aan het zelf bakken van je suikerbrood, is de heerlijke kaneelgeur die tijdens het bakken je huis ingeblazen wordt. Eigenlijk is dat altijd wel een van de leuke kanten aan zelf brood bakken. Je huis ruikt nog de hele dag lekker.
Brood bakken is weinig werk, maar je moet wel wat geduld hebben. Kneed het deeg lang genoeg. Laat het lang genoeg rijzen. Een half uurtje bakken. Het duurt even maar dan heb je ook wat: een heerlijk luchtig suikerbrood met een klein beetje knapperig korstje.
Het lekkerste vind ik suiker met een laagje roomboter er op. Liefst met ook daar nog wat suiker overheen. Heerlijk! Zo koop je ze in de supermarkt niet 😋.
Meer recepten
Vind je dit recept voor suikerbrood leuk? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere lekkere bak-recepten op Eetman.nl. Je vindt ze op de verzamelpagina met alle snacks en gebak.
Geweldig recept
Ik heb er nog 12 gram broodverbeteraar bij gedaan
Doet niet onder voor de warme bakker!!
Dank je wel Fras. Dat vind ik leuk om te horen