De prei in bladerdeeg uit dit recept is niet alleen mooi, maar ook nog eens bijzonder lekker. Een leuk bijgerecht voor als je een keer wat uitgebreider gaat koken.
Naar het receptMet het idee voor dit recept liep ik al rond sinds een zomervakantie in Oostenrijk. In ons hotel aten we op een dag ‘prei in bladerdeeg met bieslooksaus’. Ik nam me voor om het bij terugkomst ook thuis te maken. Als ik nu zelf dit gerecht maak is dat meteen ook weer een leuke herinnering aan die vakantie.
Neem even de tijd om dit ovengerecht te maken. Niet dat het moeilijk is, het kent gewoon een paar stappen die je moet doorlopen. De prei bakken, alles voor de vulling mengen, bladerdeegpakketjes maken en dan een half uur bakken in de oven. Dat is goed te doen toch?
Ik vind deze prei in bladerdeeg het lekkerste met wat bieslooksaus. Niet echt een standaard saus die je in de supermarkt kan kopen. Meer wel een die je makkelijk zelf kan maken. Gebruik bijvoorbeeld dit sausrecept op Eetman.nl.
Variatietips
Ik kreeg in de reacties op dit recept nog wat leuke variatietips die je kan proberen.
- Klop een (half) ei los en smeer dat over de bovenkant van het bladerdeeg. Strooi daar eventueel nog wat sesamzaadjes, maanzaadjes, of strooikaas overheen.
- In de vulling stukjes gebakken champignon toevoegen.
Meer bijgerechten
Vind je dit recept met prei lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten. Kijk daarvoor ook eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.