Bieslooksaus is een wat minder bekende saus. Jammer want deze romige saus is lekker bij heel veel gerechten. Met dit recept kan je makkelijk zelf bieslooksaus maken. Je gaat het vast lekker vinden.
Naar het receptDeze saus met verse bieslook is perfect voor vegetarische gerechten zoals gegrilde of gestoomde groenten. Het past goed bij de smaak van bijvoorbeeld broccoli, wortel, courgette, paprika, prei en champignons. Maar deze saus geeft ook lekkere extra smaak aan gebakken aardappelen of aardappelpartjes.
Wat ook lekker is: koude bieslookroomsaus als dressing gebruiken bij een salade. De smaak ervan past goed bij de verse smaken van tomaten, sla en andere groenten.
Eén van de ingrediënten in deze saus is witte port. Die is minder bekend dan rode port, maar gewoon makkelijk te koop in de supermarkt of bij de slijterij. Je hebt er niet veel van nodig, maar dat is geen probleem. De witte port is ook gewoon heerlijk om te drinken.
Verse bieslook uit eigen tuin
Wist je dat de bieslookplantjes die je in de supermarkt koopt het heel goed doen in je moestuin? Bieslook is een van de weinige kruiden die de winter elke keer weer overleeft. Ik knip de stengels als ze te groot worden, of als er bloemen in komen tot een paar centimeter boven de grond af. Al snel groeien er weer mooie nieuwe sprieten bieslook uit. Die nieuwe stengels zijn de lekkerste.
Meer recepten
Vind je dit sausrecept lekker? Kijk dan ook eens naar de andere bijgerechten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld naar deze prei in bladerdeeg. Daar past deze bieslooksaus perfect bij.
