5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Nagerechten » Tiramisu maken

Dit Tiramisu recept is voor het perfecte dessert bij een relaxed diner. Eén dag van te voren maak je de tiramisu. Op de dag van de etentje hoef je het alleen nog op tafel te zetten. Klinkt goed toch?

Naar het recept

Ik zou haast zeggen: dit is tiramisu naar origineel Italiaans recept. Maar dat is met Italiaanse gerechten toch weer net te makkelijk. Ik dacht bijvoorbeeld dat in Tiramisu altijd Amaretto hoort. Niets is minder waar. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Kijk bijvoorbeeld op wikipedia voor wat varianten van dranken, die de Amaretto kunnen vervangen. En op Internet vind je vast nog heel veel andere tiramisu recepten. Maar natuurlijk is die van mij is wel de beste!

Tiramisu moet je een dag van tevoren maken. Meestal is dat dus heel praktisch, tenzij je toevallig haast hebt. Op de dag dat je de Tiramisu wilt eten, heb je er geen omkijken meer naar. Het bereiden zelf is ook nog eens erg weinig werk.

Tip voor het eiwit

Een kleine tip tot slot: bij het bereiden hou je waarschijnlijk een paar eiwitten over. Die kan je perfect gebruiken voor het maken van een lekkere chocolademousse. Dan heb je meteen twee desserts. Geen probleem toch?

Tiramisu maken

5.0 van 1 stem
Course: Nagerechten, Recepten
Porties

6

porties
Kooktijd

20

minuten

Dit tiramisu recept is het perfecte dessert voor je diner. Tiramisu maak je al één dag van tevoren. De dag erna hoef je niets meer te doen!

Ingrediënten

  • 3 eierdooiers

  • 150 gram lange vingers

  • 250 gram mascarpone

  • 60 gram suiker

  • 1 kopje espresso (70 milliliter)

  • een beetje cacao

  • 0,5 borrelglas amaretto
    of alcoholvrijkaramel siroop

  • Ook nodig
  • schaal van ongeveer 15×20 centimeter

Recept

  • Eigeel en suiker loskloppenI
    ndien dat nog nodig is, scheid dan eerst de eierdooiers van het ei. Klop daarna de eierdooiers en de suiker tot alles goed gemengd is en het geheel wat lichter begint te kleuren.
  • Amaretto en mascarpone erdoor
    Voeg dan de amaretto (of karamel siroop) en de mascarpone toe. Schep die beide er doorheen. Klop het geheel dan met een garde, zodat alles goed gemengd is.
  • Laag 1: lange vingers, espresso en crème
    Pak een vorm van ongeveer 15×20 centimeter. Bedek de bodem met één laag lange vingers. Besprenkel de lange vingers met de espresso. Verdeel dan de helft van de crème er overheen.
  • Laag 2: lange vingers en crème
    Leg daarna nog een laag lange vingers op de crème. Verdeel daar weer de andere helft van de crème overheen.
  • Cacaopoeder erover
    Bestrooi het geheel tot slot met een dun laagje cacaopoeder. Doe de cacao daarvoor in een zeef of een cacaostrooier. Tik er tegenaan en je krijgt een mooi dun laagje.
  • Eén nacht koelen
    Zet de Tiramisu minimaal 6 uur, maar liever nog één hele nacht in de koelkast.

Recept video

Opmerkingen

  • Het eigeel van het eiwit scheiden vind ik altijd een lastig klusje. Daarom gebruik ik daarvoor een eierscheider. Sowieso raad ik je aan om wat extra eieren achter de hand te houden. Dan komt het zeker goed.
  • Om de caca

Meer nagerechten

Vind je dit Tiramisu recept lekker? Zoek je nog meer ideeën voor een lekker dessert? Kijk dan eens naar deze nagerechten op Eetman.nl:

Of kies voor een van de andere vegetarische nagerechten van Eetman.nl.

Tiramisu recept origineel 800x800
Traditionele tiramisu

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen