Dit Tiramisu recept is voor het perfecte dessert bij een relaxed diner. Eén dag van te voren maak je de tiramisu. Op de dag van de etentje hoef je het alleen nog op tafel te zetten. Klinkt goed toch?
Naar het receptIk zou haast zeggen: dit is tiramisu naar origineel Italiaans recept. Maar dat is met Italiaanse gerechten toch weer net te makkelijk. Ik dacht bijvoorbeeld dat in Tiramisu altijd Amaretto hoort. Niets is minder waar. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Kijk bijvoorbeeld op wikipedia voor wat varianten van dranken, die de Amaretto kunnen vervangen. En op Internet vind je vast nog heel veel andere tiramisu recepten. Maar natuurlijk is die van mij is wel de beste!
Tiramisu moet je een dag van tevoren maken. Meestal is dat dus heel praktisch, tenzij je toevallig haast hebt. Op de dag dat je de Tiramisu wilt eten, heb je er geen omkijken meer naar. Het bereiden zelf is ook nog eens erg weinig werk.
Tip voor het eiwit
Een kleine tip tot slot: bij het bereiden hou je waarschijnlijk een paar eiwitten over. Die kan je perfect gebruiken voor het maken van een lekkere chocolademousse. Dan heb je meteen twee desserts. Geen probleem toch?
Meer nagerechten
Vind je dit Tiramisu recept lekker? Zoek je nog meer ideeën voor een lekker dessert? Kijk dan eens naar deze nagerechten op Eetman.nl:
Of kies voor een van de andere vegetarische nagerechten van Eetman.nl.
Laat ik nou toevallig alles in huis hebben!! En zelfs de special lange vingers, die echte, wat grotere, speciaal voor tiramisu gemaakte biscuits!Per ongeluk ook een doosje eieren teveel aangeklikt bij de online boodschappen. Ik weet wel wat wij morgen als dessert eten! Jouw tiramisu Joost! Groet Nicolet
Heerlijk; eet smakelijk dan!
Dat is gelukt! En omdat we met z’n tweeën zijn is er genoeg voor nog een keer! Fijne week Joost! Gr Nicolet