Deze snelle limoentaart is een eenvoudige versie van de Amerikaanse Key lime pie. Maar dan net een beetje makkelijker te maken.
Naar het receptDeze Key lime pie, of op zijn Nederlands Limoentaart, heb ik inmiddels een paar keer gemaakt. Hij heeft een lekkere bodem gemaakt van koekruimels, boter en suiker. Simpel te maken en toch heel lekker. De vulling heeft een heerlijke zoet/zure smaak, perfect voor de fans van limoen of citroen.
Key lime pie
Van een collega hoorde ik ooit dat hij eigenlijk maar één soort taart kon bakken. Je raadt het al: dat was een Key lime pie. Ik kreeg ook het recept van hem. Een beetje slordig van mij, maar ik was het recept kwijt voor ik hem ging bakken. Daarom ben ik maar zelf op zoek gegaan naar een eenvoudige variant van deze lekkere limoentaart uit Florida. Ik noem het gewoon een limoentaart, want het is een Nederlandse variant. Zonder de hier ook niet verkrijgbare ‘Key limes’.
Traditioneel hoort op de key lime pie een dikke meringue laag van het gebakken eiwitschuim op. Wat mij betreft is dat veel teveel gedoe. Ik sla die stap voor het gemak over en hou het bij wat slagroom. Wel zo snel en nog steeds heerlijk!
Meer recepten
Vind je deze makkelijke variant op de Key lime pie lekker? Dan zoek je vast nog wel meer lekkere recepten om te bakken. Kijk in dat geval ook even op de pagina met alle snacks en gebak.