Zoek je een lekker en makkelijk te maken dessert? Deze Oostenrijkse “Heisse Liebe” is heel snel klaar. Heisse Liebe is gemaakt van heerlijke zelfgemaakte warme frambozensaus, vanille-ijs, slagroom en frambozen. Met dit recept maak je dit lekkere nagerecht in 15 minuten.
Heisse Liebe, of met die mooie Ringel-s “Heiße Liebe” is een traditioneel dessert uit Oostenrijk en Duitsland. Eigenlijk is het heel eenvoudig te maken en je bent er dan ook al in record tijd mee klaar. Tenzij je zelf het vanille ijs gaat maken natuurlijk. Dat sla ik dan ook maar over, kant en klaar ijs is wel zo makkelijk.
Ook dit gerecht ken ik van een wintersport vakantie in Oostenrijk. Het stond op het menu in een van de restaurants waar we aten. Omdat ik de combinatie van ijs met warme saus altijd zo lekker vind wilde ik het zelf kunnen maken. Gelukkig maar dat het zo simpel is. Zo kan je het extra vaak eten!
Ingrediënten
Dessert voor 4 personen:
- 125 milliliter slagroom
- 375 gram gewassen frambozen
- eventueel: diepvries frambozen
- 1 theelepel maizena
- 1 theelepel citroensap
- 8 bolletjes vanille-ijs
- 2,5 eetlepel suiker
Optioneel:
- 1 theelepel slagroomversteviger, zoals Klop fix
Ook nodig:
- staafmixer – Koop je staafmixer bij Bol.com
Heisse Liebe recept
In deze film zie je hoe makkelijk je dit lekkere dessert maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Heisse Liebe maken
Benodigde tijd: 15 minuten
Zo maak je Heisse Liebe:
- Klop de slagroom
Klop 125 milliliter slagroom met 0,5 eetlepel suiker en (optioneel) 1 theelepel slagroomversteviger tot stevige slagroom. Zet de slagroom even in de koelkast.
- Kook de frambozen
Doe 250 gram van de frambozen samen met 2 eetlepels suiker en 3 eetlepels water in een steelpan. Breng het water aan de kook en kook het dan 1 minuut.
- Pureer de frambozen
Haal de pan dan van het vuur. Pureer de frambozen met een staafmixer.
- Voeg citroensap toe
Doe 1 theelepel citroensap in de steelpan.
- Dik de saus in met maizena
Meng 1 theelepel maizena met 1 eetlepel water. Zet de steelpan met frambozen weer op middelhoog vuur. Giet de maizena erbij terwijl je het vocht roert met een garde. Laat het nog 1 minuut koken, terwijl je blijft roeren. Haal de pan weer van het vuur.
- Vul de dessertschaaltjes
Doe in elk dessertschaaltje twee bolletjes vanille-ijs. Verdeel de warme frambozensaus, de slagroom en de resterende 125 gram frambozen over de schaaltjes.
Tips voor het maken van dit dessert
Nog even een paar tips:
- Gebruik je diepvries frambozen? Laat ze dan wel ruim van tevoren ontdooien. Dat geldt zeker voor de frambozen die je op het ijs gaat doen.
- Heb je geen staafmixer? Dat is geen probleem. Prak de frambozen na het koken gewoon fijn met een vork. De frambozensaus zal wat minder fijngemalen zijn, maar minstens even lekker.
- Wil je juist hele fijne saus, zonder pitjes? Doe de saus dan na het pureren in een fijne zeef en wrijf hem daar met een lepel door. Giet de saus zonder pitjes weer in de steelpan en ga verder met stap 4.
- Maak de saus gerust een paar uur van tevoren. Warm hem weer op als je wilt gaan eten. lekker makkelijk bij een etentje.

Meer nagerechten
Vind je de Heisse Liebe een lekker dessert? Ben je op zoek naar meer desserts? Je vindt vast nog meer lekkers op de pagina met alle nagerechten.