Home » Drinken » Strykk Not Vanilla Vodka review

Wist je dat Strykk ook een alcoholvrije Vodka variant maakt? Dat maakte mij toch wel heel nieuwsgierig. Hoe zou dat smaken? Hoog tijd dus voor deze Strykk Not Vanilla Vodka review. Daarin lees je ook hoe je deze Not Vodka het beste drinkt: puur, gemixt met cola, of in een mocktail.

Sinds een tijdje drink ik nog maar nauwelijks alcohol. Gelukkig komen er steeds meer alcoholvrije dranken. Alcoholvrij bier is al bijna overal te koop. Alcoholvrije wijn wordt steeds beter en er zijn steeds meer alcoholvrije ‘sterke dranken’. Dat alles maakt het me wel heel makkelijk om fris en vrolijk door het leven te gaan.

Strykk

Misschien ken je Strykk nog niet. Dan is het nu tijd voor een kennismaking. Srykk is een merk dat zich uitsluitend richt op het maken van alcoholvrije ‘sterke drank’. Of zoals ze het zelf zeggen: “All the spirit, none of the alcohol”. Inmiddels maken ze bijvoorbeeld alcoholvrije varianten van gin, rum, vodka en nu dus ook de Strykk Not Vanilla Vodka die ik hieronder review.

Waar koop je Strykk?

Soms is het flink zoeken waar je een specifieke drank of merk kan kopen. Strykk is een Engels merk, maar in Nederland kan je het makkelijk online bestellen. Bij Topdrinks.nl vond ik de Not Vanilla Vodka via het zoekvak. Super handig, want de volgende dag had ik mijn fles al in huis.

Topdrinks is sowieso een handige online slijterij. In hun webwinkel is de kans groot dat je vindt wat je zoekt. Ze hebben er maar liefst 4.500 verschillende dranken. Wat denk je van meer van 400 verschillende soorten alcoholhoudende Vodka en 580 verschillende likeuren? Bizar veel! Ik zou er bijna keuzestress van krijgen.

Pornstar Martini Mocktail Uitgelicht
Strykk puur en in een mocktail

Strykk Not Vanilla Vodka review

Aan het uiterlijk zal het niet liggen. Strykk Not Vanilla Vodka komt in een mooie fles, die het een luxe uitstraling geeft. Het oog wil ook wat, dus dat is een goede start.

Over de smaak had ik vooraf wat meer twijfels. Vodka namaken is een hele uitdaging. We hebben het hier over een drank die normaal gesproken voor 40 procent uit alcohol bestaat. Dat laat je niet zomaar weg.

De Non Vanilla Vodka is gemaakt zonder kunstmatige smaakstoffen. Voor de vanillesmaak is hij geïnfuseerd met vanille bonen uit Madagaskar. Verder is de drank zonder suiker, vet of koolhydraten en volledig vegan. Allemaal fijne pluspuntjes.

Als review proefde ik de Strykk Vodka niet alleen puur, maar ook op twee manieren die de de makers zelf aanraden: met cola en ijs, en gemixt in een pornstar Martini mocktail.

Not Vanilla Vodka Puur

De eerste test was meteen de grootste uitdaging: pure Not Vanilla met niks erin. De drank heeft dan een lekkere vanillegeur. Als je een slok neemt dan proef je ook de vanillesmaak, die is subtiel en niet overdreven. De grootste verassing is de prikkelende afdronk van chilipepers die nog lang in je mond blijft hangen. Een leuke extra kick.

Om het eerlijk te vergelijken, dronk ik ook een glaasje normale alcoholhoudende vodka. Dat was vodka zonder vanillesmaak overigens. Zoals verwacht is dat toch een andere smaak, daarin proef je de alcoholsmaak heel dominant. Voor veel mensen is die extreme smaak overigens de reden dat ze normale vodka niet lekker vinden.

In een Pornstar Martini mocktail

Volgens Strykk is deze vodka perfect voor een alcoholvrije pornstar Martini. Laat dat nou net één van mijn favoriete cocktails zijn! Een mooi excuus om de shaker uit de kast te halen en die mocktail als tweede te proeven.

Voor de mocktail is de Stykk not vanilla Vodka perfect. Het geeft de extra prikkeling eraan voor een heerlijk resultaat. Als geheel wordt de mocktail lekker fris. Een een beetje zoet en een beetje zuur door de limoen en de passievrucht. Aangevuld met het prikkelende effect van de vodka. Kortom een mocktail met veel fruit en een lekkere extra smaak door de Not Vanilla vodka.

Vodka, cola, ijs

De laatste test was met een drankje uit mijn studententijd. Cola met vodka en ijsklontjes. Dat was toen al een lekkere combinatie. Ongemerkt dronk je er behoorlijk veel van. In combinatie met de Not Vanilla Vodka is het een lekkere vodka-cola.

Ik deed er relatief veel ijs en relatief weinig cola in, wat een lekker fris drankje met een vleugje vanille geur opleverde. Hoe meer je ervan drinkt hoe meer je ook die lekkere peper prikkeling van deze Strykk vodka in je mond krijgt.

Conclusie van de Strykk Not Vanilla review

De Strykk Not Vanilla Vodka is een leuke aanwinst in het assortiment aan alcoholvrije dranken. Naar mijn mening komt hij het beste tot zijn recht als je hem drinkt als onderdeel van een mixdrank. Lekker in de cola, maar nog lekkerder in de mocktail.

Je kan de Not Vanilla Vodka ook goed puur drinken. Dan heb je er een lekker prikkelende alcoholvrije drank aan. Wat je niet moet verwachten is de alcoholische smaak van normale vodka, daarvoor is denk ik nog geen volledige vervanging mogelijk.

Strykk Not Vanilla Vodka review 800x800
Mocktail met Strykk Not Vanilla Vodka

Meer lekkere drankjes

Zoek je nog meer lekkere drankjes? Kijk dan eens bij alle recepten en reviews van dranken op Eetman.nl. Je vindt er vast wat lekkers bij. Drink je graag alcoholvrij, lees dan ook eens deze review van de Pallini alcoholvrije limoncello.

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen