Roerbak met prei champignons en paprika

Budget roerbak met prei champignons en paprika recept op bord

Voor dit recept ben ik met een speciaal doel de supermarkt in gegaan. Vanwege de Week van de voedselbanken wilde ik een lekkere en gezonde maaltijd maken, die toch weinig geld kost. Het resultaat is deze low-budget Roerbak met prei champignons en paprika.

Het was best even speuren door de schappen van de Lidl, maar uiteindelijk rekende ik iets minder dan € 3,50 af. En dat voor een  gezonde en complete maaltijd voor 4 personen. Hij heeft veel groenten, eiwitten en koolhydraten en de meeste ingrediënten ervan zijn ook nog vers.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Voedselbanken Nederland

Een tijdje geleden zag ik een oproep aan bloggers, zoals ik, om wat extra aandacht te vragen voor de Week van de voedselbanken. Ik bedacht me dat ik als food blogger eigenlijk vooral oog heb voor de kwaliteit van het resultaat. En het is best een luxe als je dan niet na hoeft te denken over de kosten. Een luxe die veel mensen niet hebben.

In 2017 werden door de 11.000 vrijwilligers van de Voedselbank bijna 40.000 voedselpakketten uitgedeeld. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Niemand wordt daarvoor betaald. Ook het bestuur, de staf en ik niet.

Wil jij de voedselbank ook helpen? Dat kan op een wel heel makkelijke manier. Ik ging je al voor. Kijk op de website van Voedselbanken Nederland. Daar zie je hoe je voor € 5,00 euro al een gezin blij maakt met ‘de meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland’.

Een mooie bestemming voor het geld dat je bespaart met de budget Roerbak met prei champignons en paprika.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediënten

Roerbak gerecht voor 4 personen:

  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 prei (circa 250 gram)
  • 250 gram champignons
  • 3 paprika’s (circa 500 gram)
  • 1  groentebouillonblokje
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Roerbak met prei champignons en paprika

Snij de lelijke stukken van het groen af en snij ook het onderste stukje van de prei weg. Snij dan de prei overdwars en was het zand er goed uit. Tenslotte snij je de prei dan in halve ringen. Zet de prei even apart in een kom.

Borstel het zand van de champignons. Snij de champignons dan in plakken. Doe ook de champignons in de kom.

Verwijder nu de zaadlijsten uit de paprika’s en snij de paprika’s in niet al te grote stukken. Doe ook de paprika stukken in de kom.

Zet een hapjespan op het vuur met 3 eetlepels olijfolie. Doe daarin het groente- en champignon mengsel. Bak het geheel een minuut of zeven. Verbrokkel intussen ook het groentebouillonblokje er doorheen.

Breek dan de eieren en roer deze door het mengsel. Bak het mee tot ook het ei gebakken is en brokkelig wordt.

Proef het groentemengsel even en doe er naar smaak nog wat zwarte peper doorheen. Mijn advies: lekker veel, maar voeg elke keer een beetje toe en proef tussendoor een klein hapje.

Bak tegelijk met de groenten de aardappelschijfjes in een andere bakpan met 3 eetlepels olijfolie eerst 5 minuten op hoog vuur en daarna 5 minuten op laag vuur. Strooi er dan naar smaak een beetje zout overheen.

Schep als laatste voorzichtig de gebakken aardappelschijfjes door de gebakken groenten.

Budget roerbak met prei champignons en paprika in pan

Meer recepten

Vond je de budget Roerbak met prei champignons en paprika lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar andere lekkere maaltijden. Kijk dan ook eens op de pagina met vegetarische hoofdgerechten.

Leave a comment