0.0 van 0
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Roerbak met prei champignons en paprika

Voor dit recept ben ik met een speciaal doel de supermarkt in gegaan. Vanwege de Week van de voedselbanken wilde ik een lekkere en gezonde maaltijd maken, die toch weinig geld kost. Het resultaat is deze low-budget Roerbak met prei champignons en paprika.

Naar het recept

Het was best even speuren door de schappen van de Lidl, maar uiteindelijk rekende ik iets minder dan € 3,50 af. En dat voor een  gezonde en complete maaltijd voor 4 personen. Hij heeft veel groenten, eiwitten en koolhydraten en de meeste ingrediënten ervan zijn ook nog vers. Hulde voor de Lidl overigens, want bij mijn andere vaste supermarkt heb ik dat bedrag nooit meer kunnen evenaren 😁.

Voedselbanken Nederland

Een tijdje geleden zag ik een oproep aan bloggers, zoals ik, om wat extra aandacht te vragen voor de Week van de voedselbanken. Ik bedacht me dat ik als food blogger eigenlijk vooral oog heb voor de kwaliteit van het resultaat. En het is best een luxe als je dan niet na hoeft te denken over de kosten. Een luxe die veel mensen niet hebben.

In 2017 werden door de 11.000 vrijwilligers van de Voedselbank bijna 40.000 voedselpakketten uitgedeeld. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Niemand wordt daarvoor betaald. Ook het bestuur, de staf en ik niet.

Wil jij de voedselbank ook helpen? Dat kan op een wel heel makkelijke manier. Ik ging je al voor. Kijk op de website van Voedselbanken Nederland. Daar zie je hoe ook jij kan helpen om een gezin blij te maken met ‘de meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland’. Een mooie bestemming voor het geld dat je bespaart met de budget Roerbak met prei champignons en paprika.

Roerbak met prei champignons en paprika

0.0 van 0
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

30

minuten

Deze low-budget roerbak met prei, champignons en paprika is en lekkere en gezonde 4 persoons maaltijd, die toch maar weinig geld kost.

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelschijfjes

  • 6 eetlepels olijfolie

  • 4 eieren

  • 1 prei

  • 250 gram champignons

  • 3 paprika’s

  • 1 groentebouillonblokje

  • peper naar smaak

  • zout naar smaak

  • Handig om te hebben
  • hapjespan – koop je hapjespan bij Bol.com

Recept

  • Prei snijden
    Snij de lelijke stukken van het groen van de prei af. Snij ook het onderste stukje van de prei weg. Snij dan de prei overdwars en was het zand er goed uit. Tenslotte snij je de hem in halve ringen. Zet de prei even apart in een kom.
  • Champignons snijden
    Borstel het zand van de champignons. Snij de champignons dan in plakken. Doe ook de champignons in de kom.
  • Paprika snijden
    Verwijder nu de zaadlijsten uit de paprika’s en snij de paprika’s in niet al te grote stukken. Doe ook de paprika stukken in de kom.
  • Aardappelschijfjes bakken
    Doe de aardappelschijfjes in een bakpan met de helft van de olijfolie. Bak ze eerst 5 minuten op hoog vuur en daarna 5 minuten op laag vuur.
  • Tegelijk de groenten bakken
    Zet intussen ook een hapjespan op het vuur met de rest van de olijfolie. Doe daarin het groente- en champignon mengsel. Bak het geheel een minuut of zeven. Verbrokkel intussen ook het groentebouillonblokje er doorheen.
  • Ei met de groenten meebakken
    Breek dan de eieren en roer deze door het mengsel. Bak het mee tot ook het ei gebakken is en brokkelig wordt.
  • Op smaak maken
    Proef het groentemengsel even en doe er naar smaak nog wat zwarte peper doorheen. Mijn advies: lekker veel, maar voeg elke keer een beetje toe en proef tussendoor een klein hapje.
  • Gebakken aardappels erdoor
    Schep als laatste voorzichtig de gebakken aardappelschijfjes door de gebakken groenten.

Recept video

Meer recepten

Vind je de budget Roerbak met prei champignons en paprika lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar andere lekkere maaltijden. Kijk dan ook eens op de pagina met vegetarische hoofdgerechten.

Roerbak met prei champignons en paprika recept dec 2019 800x800
Roerbak met prei champignons en paprika

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen