Bonensalade met sjalotten en honingdressing

Bonensalade met sjalotten en honingdressing recept

Sperziebonen zijn van zichzelf al best lekker, maar met weinig moeite maak je er echt een bijzonder bijgerecht van. Dit recept voor warme bonensalade bestaat uit gekookte sperziebonen met sjalotten en honingdressing. Het doppen van de bonen is nog wel het meeste werk, dus dit is allemaal goed te doen. Kortom aan de slag, niets houdt je tegen.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram sperziebonen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • Zout en peper naar smaak

De bonensalade bereiden

Snij de sjalotten in kleine stukjes.

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de sperziebonen in de pan en wacht tot het water weer aan de kook is. Laat de sperziebonen dan 8 minuten koken.

Verhit terwijl de sperziebonen koken de olijfolie in een koekenpan. Fruit dan in een minuut of vier de sjalotten op een laag vuur. Haal daarna de pan van het vuur. Voeg dan de azijn, de mosterd en de honing toe. Breng het op smaak met wat zout en vers gemalen peper.

Meng de sperziebonen en de sjalotten. Serveer de salade dan als hij nog warm is.

Bonensalade met sjalotten en honingdressing recept

Vergelijkbare gerechten

Vond je dit een leuk recept? Dan vind je de volgende recepten waarschijnlijk ook lekker:

Of een van de andere vegetarische bijgerechten op Eetman.nl.

Leave a comment