Maak de traditionele franse ratatouille stap voor stap met dit eenvoudige recept. Een heerlijk gezond voor- of bijgerecht vol met groente.
Naar het receptBij ratatouille kan je denken aan de bekende film, maar het is natuurlijk gewoon een traditioneel Frans gerecht. Maak dit gerecht gerust een paar uur van te voren, of zelfs een dag eerder. Handig in je planning en daar wordt het alleen maar lekkerder van. In theorie kan je het koud eten, maar ik vind de ratatouille warm veel lekkerder.
De ratatouille is lekker als voorgerecht. Koop er dan een stokbrood bij, zodat iedereen het op stokbroodjes kan doen. Maar het is ook lekker als bijgerecht met pasta of rijst.
Meer recepten
Vind je de Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de pagina met alle vegetarische bijgerechten.
[…] Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui […]
Kan je ook tomatenblokjes uit blik gebruiken
En dan met tagiatella en geitenkaas erover kruimelen
Tomatenblokjes uit blik, zou denk wel kunnen. Tagliatella en geitenkaas erover; vast wel maar dat heb ik nooit geprobeerd. Succes!