5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Bijgerechten » Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui

Maak de traditionele franse ratatouille stap voor stap met dit eenvoudige recept. Een heerlijk gezond voor- of bijgerecht vol met groente.

Naar het recept

Bij ratatouille kan je denken aan de bekende film, maar het is natuurlijk gewoon een traditioneel Frans gerecht. Maak dit gerecht gerust een paar uur van te voren, of zelfs een dag eerder. Handig in je planning en daar wordt het alleen maar lekkerder van. In theorie kan je het koud eten, maar ik vind de ratatouille warm veel lekkerder.

De ratatouille is lekker als voorgerecht. Koop er dan een stokbrood bij, zodat iedereen het op stokbroodjes kan doen. Maar het is ook lekker als bijgerecht met pasta of rijst.

Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui

5.0 van 1 stem
Course: Bijgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

40

minuten

Maak de traditionele franse ratatouille stap voor stap met dit eenvoudige recept. Een heerlijk gezond voor- of bijgerecht vol met groente.

Ingrediënten

  • 4 tomaten

  • 2 uien

  • 2 rode paprika’s

  • 1 courgette

  • 1 aubergine

  • 2 tenen knoflook

  • 0,5 theelepel tijm

  • 0,5 theelepel rozemarijn

  • 1 theelepel suiker

  • 2 eetlepels olijfolie

  • zout naar smaak

  • peper naar smaak

Recept

  • Tomaten ontvellen
    Snij met een scherp mesje een klein kruisje in de tomaten. Dompel ze vervolgens ongeveer 20 seconden onder in kokend water. Spoel ze dan af met koud water. Nu kun je de tomaten ontvellen.
  • Uien fruiten
    Snij de uien fijn. Doe dan wat olijfolie in een flinke pan op middelhoog vuur. Bak de uien kort in de pan tot ze zacht beginnen te worden.
  • Knoflook erbij
    Pers de knoflook uit en voeg die toe.
  • Paprika meebakken
    Maak intussen de paprika schoon en snij hem in blokjes. Doe dan paprika in de pan erbij en bak hem een minuut of 5 mee.
  • Courgette toevoegen
    Was intussen de courgette en snij hem met schil en al in blokjes. Voeg ook de courgette toe aan de pan en bak die 5 minuten mee.
  • Aubergine meebakken
    Was  intussen de aubergine en snij hem met schil en al in blokjes. Voeg ook de aubergine toe en bak hem 5 minuten mee.
  • Tomaten, tijm, rozemarijn en suiker toevoegen
    Snij intussen de tomaten in blokjes. Voeg dan de stukjes tomaat toe. Voeg ook meteen de tijm, rozemarijn en de suiker toe. Laat het geheel ongeveer 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan, tot de groenten zacht en gaar zijn.
  • Op smaak maken
    Voeg vers gemalen peper en zout naar smaak toe.

Recept video

Meer recepten

Vind je de Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

Ratatouille mei 2021 800x800
Ratatouille

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen