Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui

Recept voor ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui

Bij ratatouille kan je denken aan de bekende film, maar het is natuurlijk gewoon een traditioneel Frans gerecht. Met een beetje geduld en stap voor stap bakken en snijden, ontstaat een heerlijk gezond gerecht vol met groente.

Maak dit gerecht gerust een paar uur van te voren, of zelfs een dag eerder. Handig in je planning en daar wordt het alleen maar lekkerder van. In theorie kan je het koud eten, maar ik vind de ratatouille warm veel lekkerder.

De ratatouille is lekker als voorgerecht. Koop er dan een stokbrood bij, zodat iedereen het op stokbroodjes kan doen. Maar het is ook lekker als bijgerecht met pasta of rijst.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediƫnten

Ratatouille voor 4 personen:

  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 flinke teen knoflook
  • 0,5 theelepel tijm
  • 0,5 theelepel rozemarijn
  • 2 theelepels suiker
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper naar smaak

ratatouille recept

Snij met een scherp mesje een klein kruisje in de tomaten. Dompel ze vervolgens ongeveer 20 seconden onder in kokend water. Spoel ze dan af met koud water. Nu kun je de tomaten ontvellen.

Versnipper de uien.

Doe wat olijfolie in een flinke pan en verhit deze.

Bak de ui kort in de pan tot deze zacht begint te worden.

Pers de knoflook uit en voeg die toe.

Maak intussen de paprika schoon en snij hem in blokjes. Doe dan paprika in de pan er bij en bak deze een minuut of vijf mee.

Was intussen de courgette en snij deze met schil en al in blokjes. Voeg ook de courgette toe aan de pan en bak die vijf minuten mee.

Was  intussen de aubergine en snij deze met schil en al in blokjes. Voeg ook de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee.

Snij intussen de tomaten in blokjes. Voeg dan de stukjes tomaat toe. Voeg ook meteen de tijm, rozemarijn en de suiker toe. Laat het geheel zacht koken met de deksel op de pan, tot de groenten zacht en gaar zijn.

Laat de saus een beetje indikken, of voeg juist wat kokend water toe als de saus te dik is.

Voeg vers gemalen peper en zout naar smaak toe.

Recept voor ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui

Meer recepten

Vind je de Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld ook eens naar de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

Comments (1)

[…] Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui […]

Leave a comment