Home » Nieuws » Wat is voor jou onmisbaar op de werkplek?

Naar je werk ga je om verschillende redenen. Om geld te verdienen, bijvoorbeeld, een niet onbelangrijke. Zonder baan heb je geen salaris, en dat heb je toch best hard nodig om je rekeningen te kunnen betalen. Daarnaast is werk ook een manier om jezelf te ontwikkelen, om je talenten te leren kennen en er iets nuttigs mee te doen. Het geeft, als het goed is, voldoening. Ook het sociale vlak, het onder de mensen zijn, is best een belangrijke factor. Op de werkvloer zijn er een paar dingen die door veel mensen als onmisbaar worden gezien. Welke zijn dat voor jou? We zetten een paar veel genoemde antwoorden op een rijtje.

Goede koffie: onmisbaar op iedere werkplek

Misschien maak je er in je contractonderhandelingen geen halszaak van, maar belangrijk is het zeker: goede koffie op de werkplek. Zeker als je het graag drinkt kun je er behoorlijk chagrijnig van worden als je favoriete drankje niet aanwezig is of simpelweg niet te drinken.

Het lastige is dat de meningen er nogal over uiteenlopen, als het gaat om wat goede koffie is. Er zijn meer dan genoeg mensen die al dik tevreden zijn met een Senseo machine, terwijl anderen daar hun neus voor ophalen en pas opgelucht ademhalen als ze een apparaat dat werkt met verse koffiebonen zien staan. Gelukkig zijn er steeds meer koffietentjes verspreid over het land, waar je altijd nog je slag kunt slaan, en kun je thuis natuurlijk ook je thermosbeker al vullen om de eerste uren van de werkdag door te komen.

Goede koffie onmisbaar op de werkplek 800x800
Goede koffie, onmisbaar op de werkplek.

Gezellige collega’s: je brengt er tenslotte heel wat tijd door

Ook prettige collega’s dragen bij aan een fijne sfeer op de werkplek. Ook hiervoor geldt weer dat het lastig te eisen valt, en dat smaken over wat prettige collega’s zijn kunnen verschillen. Wel is het natuurlijk zo dat je zelf ook invloed hebt op de sfeer op de werkvloer. Is deze niet zo gezellig, dan kun je er zelf actief aan bijdragen om dit te veranderen.

Waardering en ontwikkeling: mogelijkheden om je te ontplooien

Misschien wel het belangrijkste, en zeker iets om mee te nemen tijdens een sollicitatieprocedure en functioneringsgesprekken: hoe kun je je binnen je functie en binnen het bedrijf verder ontwikkelen? Wie waardering krijgt voor zijn of haar werk, en ervoor wordt beloond in de vorm van carrièremogelijkheden, zal met meer plezier naar het werk gaan dan wanneer dat niet het geval is. Een gezonde werkomgeving, met waardering voor wat je doet, en mogelijkheden om beter te worden in je werk, of door te groeien naar hogere functies, maken een werkplek al snel een stuk prettiger.

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen