0.0 van 0 stem
Home » Drinken » Milkshakes » Citroen milkshake

Wil jij ook een keer een citroen milkshake maken? De combinatie van het zuur van de citroen met wat zoets maakt dit recept heel erg lekker.

Naar het recept

Het hele assortiment milkshakes van McDonald’s, dat ken ik nu wel. Regelmatig haal ik daar een lekkere milkshake voor onderweg. Minstens even lekker vind ik het om thuis een milkshake te maken. Een citroen milkshake is wat minder standaard maar ook super lekker.

Ik kwam op het idee voor een milkshake met citroen er in, omdat ik afgelopen zomer zoveel lekker verse glazen citroenlimonade had gemaakt. Maar ook omdat citroen sorbet ijs een van mijn favorieten is. De combinatie van het zuur van de citroen met wat zoets is gewoon erg lekker. Een voorbeeld daarvan is Coca Cola. Cola is enorm zuur, maar bevat tegelijk ook heel veel suiker.

Als je deze milkshake wilt maken, dan is het enige dat je nodig hebt een citruspers, een blender en natuurlijk de ingrediënten in de juiste verhoudingen. Wat de juiste verhoudingen zijn, heb ik al voor je uitgezocht. Als je even je best doet dan ben je in vijf minuten klaar. Ik weet zeker dat je er iedereen blij mee gaat maken.

Citroen milkshake

0.0 van 0 stem
Course: Drinken, Milkshakes, Recepten
Totale tijd

5

minuten

Wil jij ook een keer een citroen milkshake maken? De combinatie van het zuur van de citroen met het zoete slagroomijs maakt dit recept heel erg lekker.

Ingrediënten

 • Voor 3 kleine of 2 grote citroen milkshakes
 • 250 milliliter volle melk

 • 350 milliliter slagroomijs

 • 2 citroenen (of limoenen)

 • 1 eetlepel suiker

Recept

 • Melk in de blender
  Schenk 250 milliliter volle melk in de kan van de blender.
 • Citroen uitpersen
  Pers 2 citroenen (of limoenen) uit. Doe het sap dan in de kan van je blender.
 • Suiker en ijs erbij
  Doe dan ook 1 eetlepel suiker en 350 milliliter slagroomijs in de blender.
 • 1 minuut blenden
  Zet de blender één minuut op de hoogste snelheid aan. Klaar! Je kunt van je citroen milkshake gaan genieten.

Recept video

Opmerkingen

 • Heb je geen blender, dan gebruik je natuurlijk gewoon een staafmixer.

Meer milkshakes

Vind je deze milkshake lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere drankjes om met je blender te maken. Je vindt ze op de pagina met alle milkshakes van Eetman.nl.

Citroen milkshake recept jun 2021 800x800
Citroen milkshake

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen