Home » Drinken » Milkshakes » Citroen milkshake

Hier is mijn recept voor een citroen milkshake. Het hele assortiment milkshakes van McDonald’s, dat ken ik nu wel. Regelmatig haal ik daar een lekkere milkshake voor onderweg. Minstens even lekker vind ik het om thuis een milkshake te maken. Een citroen milkshake is wat minder standaard maar ook super lekker.

Ik kwam op het idee voor een milkshake met citroen er in, omdat ik afgelopen zomer zoveel lekker verse glazen citroenlimonade had gemaakt. Maar ook is citroen sorbet ijs een van mijn favorieten. De combinatie van het zuur van de citroen met wat zoets is gewoon erg lekker. Ook Coca Cola bijvoorbeeld is enorm zuur, maar bevat tegelijk ook heel veel suiker.

Als je deze milkshake wilt maken, dan is het enige dat je nodig hebt een citruspers, een blender en natuurlijk de ingrediënten in de juiste verhoudingen. Wat de juiste verhoudingen zijn, heb ik al voor je uitgezocht. Als je even je best doet dan ben je in vijf minuten klaar. Ik weet zeker dat je er iedereen blij mee gaat maken.

Ingrediënten

Voor 3 kleine of 2 grote citroen milkshakes:

 • 250 milliliter volle melk
 • 300 milliliter slagroomijs
 • 2 citroenen (of 2 limoenen)
 • 1 eetlepel suiker
Loading...

Citroen milkshake recept

Benodigde tijd: 10 minuten.

Het recept voor de milkshake is natuurlijk makkelijk:

 1. Citroen

  Pers eerst de citroenen (of limoenen) uit. Doe het sap dan in de kan van je blender.

 2. Melk, ijs en suiker

  Doe dan ook de melk, het ijs en de suiker de blender.

 3. Blenden

  Zet de blender één minuut op de hoogste snelheid aan. Klaar! Je kunt van je citroen milkshake gaan genieten.
  P.s. Heb je geen blender, dan gebruik je natuurlijk gewoon een staafmixer.

Citroen milkshake recept 1

Meer milkshakes

Vind je de citroen milkshake lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere drankjes om met je blender te maken. Je vindt ze op de pagina met alle milkshakes van Eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen