Iedereen houdt van lasagne en dat maakt deze lasagnelasagne courgette rolletjes tot het perfecte bijgerecht voor je diner. Mooi en lekker!

Dit is een recept waar ik extra mijn best op heb gedaan. Mooi om te zien en lekker gekruid. Een perfect bijgerecht voor bij je luxe kerstdiner. Mooi om je gasten mee te verwennen, precies wat ik leuk vind met kerstmis!

Aanleiding was de uitdaging van Coop Supermarkten, om een klassiek kerstrecept als inspiratie te gebruiken om zelf een nieuwe ‘kerstklassieker’ te bedenken. In mijn geval was de inspiratie de klassieke rollade. Best lastig voor een vegetarisch blog. Er zijn heel wat experimenten gedaan, voor ik op deze lasagne courgette rolletjes uitkwam. Maar daar ben ik dan wel erg tevreden mee 😋.

In het recept gebruik ik overigens verse lasagne bladen. Voordeel is dat je die zonder koken al kan buigen. Maar ik heb het recept ook wel eens met van die harde breekbare lasagne bladen gemaakt. In dat geval moet je die 4 minuten koken.

Ingrediënten

Lasagne rolletjes voor 4 personen:

  • 8 vellen verse lasagne
  • 120 gram extra belegen kaas
  • 400 milliliter pikante pastasaus
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 4 crème brûlée schaaltjes

Lasagne courgette rolletjes recept

Benodigde tijd: 50 minuten.

Zo maak je de lasagne courgette rolletjes:

  1. Ui fruiten

    Als eerste snipper je de ui heel fijn. Daarna fruit je hem met de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

  2. Knoflook meebakken

    Als de uien bijna klaar zijn, dan pers je de knoflook uit. Doe de knoflook in de pan er bij. Laat de ui en de knoflook samen nog 1 minuut bakken. Dan haal je de pan van het vuur.

  3. Lasagne vellen koken

    De lasagne vellen snij je in de lengte in twee lange repen. Kook ze dan 2 minuten en haal ze uit de pan. Leg ze een beetje zig-zag op een snijplank, zodat je ze straks makkelijk van elkaar kan halen.

  4. Repen courgette maken

    Haal de twee punten van de courgette af. Snij de courgette dan met een kaasschaaf in de lengte in lange dunne repen. De eerste en de laatste reep gebruik je niet, want die bestaat vooral uit schil.

  5. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven intussen voor op 175 graden.

  6. Pastasaus, kaas, ui en knoflook in een kom

    Doe de pastasaus in een kom. Rasp de kaas. Driekwart van de geraspte kaas doe je in de kom. De rest van de kaas bewaar je. Voeg dan ook de gebakken ui en de knoflook toe aan de kom.

  7. Basilicum en cayennepeper erbij

    Pluk de basilicumblaadjes van de plant. Dan snij je de blaadjes in kleinere stukjes. Voeg ook de basilicumblaadjes toe aan de kom. Tenslotte doe je de cayennepeper in de kom en schep je alles goed door elkaar.

  8. Schaaltjes vullen – buitenste cirkel

    Nu wordt het even knutselen met je blote handen.
    Haal een reep lasagne door de saus, zodat beide kanten met de saus bedekt zijn. Zet die reep daarna tegen de buitenkant van een crème brûlée schaaltje. Eventueel doe je dit nog met een tweede reep lasagne, zodat je helmaal rond bent.

  9. Schaaltjes vullen – overige cirkels

    Dan haal je een reep courgette door de saus. Ook die zet je rechtop tegen de lasagne reep aan. Je herhaalt dit tot het bakje bijna vol is met een soort roos van om en om lasagne en courgette vellen. De laatste repen courgette en lasagne moet je halveren, omdat de cirkels steeds kleiner worden.
    Daarna herhaal je dit met de rest van de crème brûlée schaaltjes.

  10. Pastasaus erbij

    Tot slot schep je de resterende pastasaus er overheen, zodat de lasagne courgette rolletjes goed gevuld met saus zijn.

  11. 15 minuten bakken

    Zet de lasagne courgette rolletjes nu 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  12. 5 minuten bakken met kaas erover

    Als de 15 minuten voorbij zijn haal je ze snel uit de oven en verdeel je de rest van de geraspte kaas er over. Daarna zet je de bakjes nog 5 minuten in de oven, zodat de kaas goed kan smelten.

Lasagne courgette rolletjes recept

Meer recepten

Vind je de Lasagne courgette rolletjes een leuk en lekker recept? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld ook eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Coop.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen