Deze lekkere Griesmeelsoep met groenten is een Oostenrijkse, wat meer gebonden variant op groentesoep. Met dit recept maak je hem zelf.
Naar het receptEen tijdje terug was ik op vakantie in Karinthië. Dat ligt in het zuiden van Oostenrijk, tegen Slovenië aan. Misschien dat die ligging de reden was dat er op een dag Griesmeelsoep met groenten op het menu stond in ons hotel.
Griesmeelpap dat kennen we hier in Nederland wel, maar ik had nooit bedacht om griesmeel in de soep te doen. Het resultaat is een hele lekkere soep. Een soort groentesoep, maar dan meer gebonden door de griesmeel. Dus dat was voor mij een mooie reden om thuis ook eens op zoek te gaan naar een lekker recept voor Griesmeelsoep.
Het recept dat hieronder staat komt grotendeels van Smulweb.nl, met een paar aanpassingen om het eenvoudiger te kunnen maken.
Tips voor het koken van griesmeelsoep
Twee tips voor als je zelf griesmeelsoep gaat maken.
- Ik maak soms erg veel soep, dus voor het snijden gebruik ik dan de keukenmachine. Dat scheelt veel tijd.
- Let goed op dat je de griesmeel er langzaam indoet, terwijl je intussen de soep roert. Anders gaat het klonteren.
Meer soeprecepten
Vind je de Griesmeelsoep met groenten lekker? Dan zoek je vast nog meer soep recepten. Je vindt er nog veel meer op de pagina met vegetarische soeprecepten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
