Wil je zelf een chocolade milkshake maken? Met dit recept maak je een heerlijke milkshake met superveel chocoladesmaak. Maak je de optionele slagroom met cacao erbij, dan is deze shake helemaal niet meer te weerstaan. Heerlijk!
Het is niet dat ik echt een bucket list met recepten heb die ik ooit wil maken. Als dat wel zo was, dan had daar zeker een chocolademilkshake opgestaan. Na aardbeien en vanille is dat toch zeker een van de klassiekers. Niet voor niets want ook een chocolade-shake is heel erg lekker.
De chocoladesaus die ik ik het recept gebruik is gewoon van die dessertsaus, die je ook voor bijvoorbeeld een dame blanche zou kunnen gebruiken. Die geeft de extra chocoladesmaak die het recept zo lekker maakt.
Als ik dit in een luxe restaurant als toetje zou krijgen, dan zou ik dik tevreden zijn.
Jeroen
Slagroom en cacao erbij?
Als ik zeg “optionele extra’s” dan bedoel ik natuurlijk “gewoon doen”. Maar als je gewoon een lekkere chocolademilkshake wil, dan heb je aan melk, vanillesuiker, chocolade ijs en chocoladesaus genoeg. Met de slagroom en cacao ga je gewoon even lekker over de top. Dan wordt het helemaal lekker.
Ingredienten
Voor 3 grote glazen (750 milliliter):
- 0,4 liter volle melk
- 8 gram vanillesuiker
- 100 milliliter chocoladesaus (voor desserts)
- 0,5 liter chocoladeroomijs (250 gram)
Optioneel:
- 200 milliliter slagroom
- 1 eetlepel suiker
- beetje cacaopoeder
Chocolade milkshake maken
In deze video zie je hoe je de chocolade milkshake maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Chocolade milkshake recept
Benodigde tijd: 10 minuten.
Zo maak je deze chocolade milkshake:
- Slagroom maken (optioneel)
Doe 200 milliliter slagroom in een kom en doe daar 1 eetlepel suiker bij. Mix het dan tot een niet al te stevige slagroom.
- Melk, vanille suiker en chocoladesaus
Doe 0,4 liter volle melk in de blenderkan. Voeg daar 8 gram vanillesuiker en 100 milliliter chocoladesaus aan toe.
- Chocoladeroomijs toevoegen
Schep 0,5 liter chocolade ijs voorzichtig bij de melk.
- 1 minuut blenden
Doe de deksel op de blenderkan. Zet de blender 1 minuut lang op de hoogste stand aan. Verdeel de chocolade milkshake dan over de glazen.
- Slagroom met cacao erop
Verdeel nu ook de slagroom over de glazen. Strooi voor het mooi een dun laagje cacaopoeder over de slagroom heen.

Nog wat tips
Een chocolademilkshake maken is niet moeilijk. Toch nog even wat tips:
- Heb je geen blender, dan kom je met een staafmixer ook heel ver. Niet voor niets heet dat in het Engels een ‘hand blender’.
- De milkshake is het lekkerste als hij goed koud is. Zet bijvoorbeeld ook vooraf de glazen en de chocoladesaus een tijdje in de koelkast.
Meer recepten
Vind je deze chocolade milkshake lekker? Dan ben je vast benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk daarvoor ook een op de pagina met alle milkshake recepten.