Home » Recepten » Bijgerechten » Rode kool salade. Alle boodschappen in 10 minuten via Flink

Zoek je een lekker vullende salade? De rode kool salade in dit recept bevat ook appel, waspeen en lekkere noten. Makkelijk te maken en supergezond.

Voor het recept werkte ik samen met Flink. Flink is een nieuwe bezorgdienst die je boodschappen in ongeveer 10 minuten thuis bezorgd. Handig als je er op het laatste moment achter komt dat je iets vergeten bent te kopen. Of gewoon om tijd te besparen.

Voor deze rode kool salade bestelde ik alle ingrediënten via Flink. Ik was namelijk benieuwd of je bij zo’n snelle bezorgdienst ook meer dan alleen last minute snacks en drankjes kan kopen. Voor een salade heb je juist veel lekkere verse ingrediënten nodig. Dat is dus helemaal gelukt!

Flink

Het klinkt ongelofelijk, maar met €1,80 bezorgkosten en minimumbestelling van €1,- je boodschappen in ongeveer 10 minuten bezorgd krijgen. Toch kan dat via Flink in Den Haag, Tilburg, Utrecht, Amsterdam, Haarlem en nu ook in Delft. Vooral dat laatste is mooi, want daar woon ik dus.

Hoe werkt het? Via de Flink app selecteer je de boodschappen en zie je meteen in hoeveel minuten ze bezorgd worden. Alles wordt meteen ingepakt en de bezorger sprint meteen op zijn fiets.

Voor mijn huis, dat echt aan de buitenrand van Delft ligt, werd 16 minuten beloofd. Exact 16 minuten later stonden de boodschappen al in huis. Bizar! Alles van goede kwaliteit en vergeleken met mijn normale supermarkt ook voor een normale prijs.

Wil je zelf Flink uitproberen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Gebruik bij je eerste bestelling de kortingscode EETMAN voor €10,- korting op de boodschappen.

Rode kool salade Flink bezorging 2
Snel bezorgd via Flink

Ingrediënten

Salade voor 4 personen:

 • 0,5 rode ui
 • 1 appel (Jonagold)
 • 4 eetlepels appelcider azijn
 • 3 theelepels grove mosterd
 • 1 eetlepel vloeibare honing
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 0,5 rode kool
 • 200 gram waspeen
 • 8 gram bieslook
 • 80 gram ongezouten notenmix
 • zout en peper naar smaak
Rode kool salade Flink boodschappen
Boodschappen van Flink

Rode kool salade recept

In deze video zie je hoe je de salade met rode kool appel, waspeen en noten maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Rode kool salade maken

Benodigde tijd: 15 minuten.


Zo maak je de rode kool salade:

 1. Meng ui, appel, azijn en zout

  Versnipper de rode ui en doe hem in een kom. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp hem dan met een grove rasp. Doe ook de appel in de kom. Voeg 2 eetlepels appelcider azijn en een snufje zout toe. Schep het door elkaar en zet dan even apart.

 2. Maak de dressing

  Doe 2 eetlepels appelcider azijn, de mosterd, de honing en de olijfolie in een kommetje. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Klop de dressing dan door elkaar.

 3. Snij de rode kool en de waspeen

  Verwijder de buitenste bladen van de rode kool. Verwijder ook het harde witte stuk vanbinnen. Snij de rode kool dan in dunne reepjes. Rasp de waspeen met een grove rasp. Doe de kool en de waspeen dan in een grote slakom.

 4. Ui en appel toevoegen

  Giet het ui en appel mengsel af in een zeef. Voeg het dan toe aan de rode kool salade.

 5. Bieslook en notenmix toevoegen

  Snij de bieslook fijn en voeg het toe aan de salade. Voeg ook de ongezouten notenmix toe aan de kom.

 6. Dressing toevoegen

  Giet de honing mosterd dressing door de rode kool salade. Schep het geheel dan goed door elkaar.

Rode kool salade vierkant
Rode kool salade

Meer recepten

Vind je de rode kool salade lekker? Dan ben je vast benieuwd naar de andere salades op eetman.nl. Kijk daarvoor op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen