Met dit recept maak je een lekkere warme bonensalade met sjalotten en honingdressing. Met weinig moeite zet je zo een bijzonder bijgerecht op tafel.

Sperziebonen zijn van zichzelf al best lekker. Gewoon gekookt met wat nootmuskaat. Als je dat lekker vindt, maar je bent ook op zoek naar een beetje variatie, maak dan eens deze bonensalade met sjalotten. De ingrediënten zijn simpel: gekookte sperziebonen, sjalotten en een eenvoudige honingdressing.

Eigenlijk is er maar een ding waar ik een hekel aan heb: het doppen van de bonen. Er moet toch een betere truc bestaan dan een voor een alle bonen op te pakken en de puntjes daar af te snijden. Gelukkig is het wel heel simpel werk. Je kan dat dus op je gemak voor de televisie of in de tuin kan gaan zitten doen 😁.

Ingrediënten

Bonensalade voor 4 personen:

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1,5 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • Zout en peper naar smaak

bonensalade met sjalotten recept

Snij de sjalotten in kleine stukjes.

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de sperziebonen in de pan en wacht tot het water weer aan de kook is. Laat de sperziebonen dan 8 minuten koken.

Verhit terwijl de sperziebonen koken de olijfolie in een koekenpan. Fruit dan in een minuut of vier de sjalotten op een laag vuur. Haal daarna de pan van het vuur. Voeg dan de azijn, de mosterd en de honing toe. Breng het op smaak met wat zout en vers gemalen peper.

Meng de sperziebonen en de sjalotten. Serveer de salade dan als hij nog warm is.

Bonensalade met sjalotten recept boven 1

Meer recepten

Vond je dit een leuk recept? Dan vind je de volgende recepten waarschijnlijk ook lekker:

Of kijk eens op de pagina met alle andere vegetarische bijgerechten op Eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen