Home » Recepten » Bijgerechten » Bonensalade met sjalotten en honingdressing

Zoek je een makkelijk en toch bijzonder bijgerecht? Maak dan deze warme bonensalade met sjalotten en honingdressing. Een prefect recept voor fans van sperziebonen. Nog belangrijker: deze bonensalade ook nog eens hartstikke lekker.

Sperziebonen vind ik van zichzelf al heel smakelijk. Gewoon gekookt met wat nootmuskaat. Ben je ook op zoek naar een beetje variatie? Dan kan je met een klein beetje meer werk al deze bonensalade met sjalotten maken. De ingrediënten zijn simpel: gekookte sperziebonen, sjalotten en een eenvoudige honingdressing.

Boontjes doppen

Eigenlijk is er maar één ding bij dit recept waar ik een hekel aan heb: boontjes doppen. Er moet toch een betere manier zijn dan één voor één de bonen op te pakken en de puntjes daar af te snijden? Ik heb helaas nog niets snellers gevonden. Gelukkig is het wel heel simpel werk. In de winter doe je het gewoon voor de televisie. Of de winter lekker in het zonnetje in de tuin 😁.

Ingrediënten

Bonensalade voor 4 personen:

  • 500 gram sperziebonen
  • 3,5 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1,5 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Bonensalade met sjalotten en honingdressing recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze warme salade met sperziebonen en sjalotten maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Bonensalade met sjalotten en honingdressing maken

Benodigde tijd: 25 minuten.

Zo maak je deze bonensalade met sjalotten:

  1. Sperziebonen doppen

    Verwijder de steelaanzet en het puntje van 500 gram sperziebonen. Snij lange bonen in stukjes.

  2. Water verhitten

    Breng een ruime pan water voor de sperziebonen aan de kook.

    code
  3. Sjalotten snijden

    Snij 2 sjalotten in kleine stukjes.

  4. Sperziebonen

    Doe de sperziebonen in de pan. Wacht tot het water weer aan de kook is. Laat de sperziebonen 8 minuten koken. Giet ze daarna af in een vergiet.

  5. Sjalotten fruiten

    Verhit terwijl de sperziebonen koken 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit dan in ongeveer vier minuten de sjalotten op een laag vuur.

  6. Dressing maken

    Meng in een kommetje 1,5 eetlepel olijfolie, 1,5 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd en 2 theelepels vloeibare honing, een beetje zout en een beetje peper.

  7. Alles mengen

    Doe de sperziebonen, de sjalotten en de dressing in een kom. Schep het goed door elkaar.

Serveer de bonensalade dan als hij nog warm is.

Bonensalade met sjalotten en honingdressing jan 2022 vierkant
Bonensalade met sjalotten en honingdressing

Meer recepten

Vind je dit een leuk recept? Dan vind je de volgende recepten vast ook erg lekker:

Kijk ook eens op de pagina met alle andere vegetarische bijgerechten op Eetman.nl, daar vind je zeker iets lekkers.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen