Deze Vegetarische Vietnamese Hot Pot is niet alleen lekker. Hij is ook goed voor een gezellige fondue-maaltijd om samen te koken en te eten. Op je gemak bereid je de bouillon en de groenten-dips voor. Samen kook en eet je die vervolgens aan tafel. Hartstikke gezellig en ook lekker.
Naar het receptWat is een hot pot?
Hot pot is eigenlijk een soort Oosterse bouillon fondue. Midden op tafel wordt een grote pan bouillon op een brander neergezet. Er omheen staan ingrediënten om er in te doen en te koken. Na een minuut of 3 tot 6 zijn die gekookt en kan iedereen zijn deel er uit scheppen. Met chopsticks als je daar handig mee bent. Met een schuimspaan als je een Hollander bent.
Idealiter heb je een speciale pan uit twee helften. Dan kan je aan beide kanten een andere soort bouillon doen. Helaas heb ik er niet zo’n gave hot pot pan, dus ik moet het met een gewone grote pan doen. De wok leek me wel toepasselijk, dus die werd het.
Dit Vegetarische Vietnamese hot pot recept kwam van Vegetariantimes.com. Het bevat ook wat ingrediënten voor als je na afloop de resterende bouillon nog een keer als soep wilt gebruiken. Dat smaakt heel goed, want er tegen die tijd heb je er immers enorm veel lekkere groenten in gekookt.
Tip: na afloop soep maken
Meteen na afloop, of voor een volgende dag kan je groentesoep maken met de resterende bouillon. Koop van tevoren wat mihoen. Doe overgebleven groenten in de bouillon, doe de mihoen erbij. Maak het wat dunner met wat extra kokend water. Laat het even koken en klaar!
Meer hoofdgerechten
Vind je dit een lekker recept? Hou je van oosterse gerechten of fonduen? Kijk dan voor meer recepten op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.