Heb je trek in een lekker vullend, romig pastagerecht? Dan weet ik zeker dat je van deze orzo met champignons en aspergetips gaat genieten. Champignonroomsaus met heel veel kastanjechampignons, lekkere groene aspergetips en orzo natuurlijk. Dat kan niet mis gaan.
Naar het receptWat is orzo?
Ken je orzo? Of risoni, want zo wordt het ook wel genoemd? Veel Nederlanders kennen deze een beetje rijst-achtige pasta niet. Voor de niet-kenners: op Lassie.nl vond ik een uitgebreide uitleg over orzo. Bijvoorbeeld over wat het is en hoe je het kan gebruiken. Ik geef je gewoon mijn management samenvatting. Het is een soort pasta, maar dan in de vorm van rijstkorrels. Als je het gaat kopen, dan vind je het dus waarschijnlijk bij het pasta schap in de winkel. Of bij de rijst, want daar lijkt het een beetje op.
Orzo heeft een beetje de structuur van risotto, maar dan met de smaak van pasta. Daarom is het dus een perfect ingrediënt voor dit lekkere recept. Ik combineerde de orzo met de champignonsaus die ik al eerder bij een lekkere pasta kookte. Samen met groene aspergetips is het resultaat heerlijk comfort food. Eten om lekker op te lepelen 😋.
Meer recepten
Vind je deze orzo met champignons en aspergetips lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere pastagerechten op eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten. Of maak eens deze orzo salade met feta, een heerlijke maaltijdsalade.