Dit recept voor een heerlijke pizza Margherita is een echte familieklassieker. Makkelijk te maken en toevallig nog vegetarisch ook.
Naar het receptSoms word ik thuis verrast met een heerlijke pizza Margherita. Dat is een van de klassieke Italiaanse pizza’s. Het is een van de lekkerste en toch heb je er weinig ingrediënten voor nodig. Iedereen kan hem maken, zeker met dit recept.
Eigenlijk vond ik vroeger een pizza pas lekker, als er zoveel mogelijk toppings op zaten. Mijn pizza Hawaï fase was dat. De pizza Margherita bewijst juist het tegendeel. De meest simpele pizza is heerlijk!
De hoeveelheid ingrediënten hieronder is genoeg voor 2 flinke pizza’s. Maar we vullen er ook vaak in een keer de hele bakplaat mee. Lekker makkelijk en dan ben je net wat sneller klaar.
Tips voor het bakken van pizza’s
Nog wat algemene tips voor het maken van pizza:
Het maken van het deeg doe ik het liefst in de keukenmachine met deeghaken. Ik vind dat zelf erg handig. Na tien minuten is het deeg zonder knoeien klaar.
Koop een pizzasteen. De steen houdt veel warmte vast. Als je de pizza erop legt komt die warmte snel in de bodem, waardoor die extra goed bakt.
Met een pizzaschep leg je de pizza makkelijk in de oven. Ik vind het lastig de pizza op de schep te krijgen en daarom maak ik de pizza op keukenpapier. Zo schuif je de pizza makkelijk op en van de schep.
Meer hoofdgerechten
Vind je de Pizza Margherita lekker? Dan ben je vast op zoek naar meer lekkere recepten. Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Kijk dan eens naar mijn tips voor lekker vegetarisch koken.
In pizza deeg hoort nooit en te nimmer gist! Helemaal fout dit recept!
Hoi Frans, in 6 van de 6 recepten die ik net check staat wel gist, dus je reactie verrast me wel. Mail jouw recept eens naar [email protected]