Tex-mex burrito met tomaat, bosui, ei en rode peper

Tex-mex burrito met tomaat, bosui, ei en rode peper recept

Deze tex-mex burrito is echt een recept voor als je lekker wilt koken, maar niet extreem veel tijd hebt. Ik vond het in een lijst met lekkere en snelle vegetarische recepten op bbcgoodfood.com en wilde het daarom graag uitproberen. Tex-Mex eten is meestal pittig eten uit de Texaanse-Mexicaanse keuken. In dit geval hoef je niet bang te zijn dat het te heet is, maar je kan natuurlijk gerust een rode peper weg laten.

Het sausje van crème fraîche is optioneel, maar wel erg lekker er bij.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor de burrito’s voor vier personen

  • 4 tomaten
  • 6 bosuien
  • 2 rode pepers
  • 8 eieren
  • 150 milliliter melk
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 175 gram oude kaas
  • 4 grote wraps
  • zout en peper naar smaak.

Ingrediënten voor het sausje (optioneel)

  • 200 ml crème fraiche:
  • 0,5 eetlepel gedroogde koriander
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel Dille
  • peper en zout

De tex-mex burrito bereiden

Eerst het sausje:

Begin met het sausje want dat kan lang van tevoren. Meng de crème fraîche, koriander, chilipoeder, 2 geperste tenen knoflook, dille, peper en zout. Een beetje water bijmengen zodat het wat dunner wordt.

En dan de tex-mex burrito:

Snij de tomaten in kwarten, haal het vochtige deel met de zaadjes er uit met een scherp mesje, of een theelepel en snij ze daarna in stukjes.

Was de bosuien, verwijder het onderste stukje met de wortels en verwijder de eventuele lelijke stukjes groen blad. Snij de rest in kleine ringen.

Snij de rode pepers in kleine stukjes.

Rasp de oude kaas.

Meng de tomaten, de helft van de bosuien en de helft van de peper. Zet het tomatenmengsel apart.

Klop in een andere kom de eieren en de melk los. Meng er ook wat zout en peper door.

Verwarm de olijfolie in een anti-aanbak pan. Bak daarin de rest van de bosuien en de rest van de rode peper gedurende 1 minuut.

Voeg het eiermengsel er bij. Blijft het voorzichtig met een spatel roeren, zodat het losse klontjes worden (en niet een heel ei). Als het ei helemaal gebakken is haal je het van het vuur.

Voeg dan de geraspte kaas toe en roer die er doorheen.

Zorg dat je intussen de burrito’s volgens de aanwijzingen op de verpakking verwarmd hebt.

Verdeel het ei met kaas mengsel over de burrito’s. Vouw dan de burrito’s: eerst het bovenste en onderste deel naar binnen. Dan oprollen en tenslotte in tweeën snijden. Zo heeft iedereen dus 2 halve burrito’s.

Serveer de tex-mex burrito’s met het tomatenmengsel en eventueel het crème fraîche dip sausje.

Tex-mex burrito met tomaat, bosui, ei en rode peper recept

Ten slotte

Vind je dit een lekker recept, kijk dan ook eens naar:

Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

Leave a comment