Home » Recepten » Hoofdgerechten » Wraps met ei en tomaat

Deze wraps met ei en tomaat zijn echt een recept voor als je lekker wilt koken. Maar ook voor als je niet extreem veel tijd hebt. Ik vond het in een lijst met lekkere en snelle vegetarische recepten op bbcgoodfood.com en wilde het daarom graag uitproberen.

Wraps maken is bij ons in huis sowieso een succesformule. Als de tortilla’s de boodschappentas uit komen, dan zijn we al enthousiast. Logisch eigenlijk. Een soort van ‘pannenkoek’ gevuld met lekkers en kaas, Daar houden we hier wel van. Ik ben dan ik benieuwd of jij dit ook zo’n lekker recept vindt.

Tex-Mex

Dit is wat je noemt een “Tex-Mex” recept. Ken je het begrip Tex-Mex al? De naam verraadt al dat het een Texaanse variant op de Mexicaanse keuken is. Het is een mix van ingrediënten uit beide landen. De recepten zijn vaak pittig, maar niet al te extreem. In dit geval hoef je ook niet bang te zijn dat het te heet is. Hou je van minder pittig, dan kan je sowieso gerust één van de rode pepers weglaten.

Het sausje van crème fraîche is optioneel, maar wel erg lekker erbij. Ik maak het dus eigenlijk gewoon altijd.

Ingrediënten

Wraps voor vier personen

  • 4 tomaten
  • 6 bosuien
  • 2 rode pepers
  • 8 eieren
  • 200 milliliter melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 175 gram oude kaas
  • 4 grote tortilla’s
  • zout en peper naar smaak.

Ingrediënten voor het sausje (optioneel)

  • 200 milliliter crème fraiche
  • 0,5 eetlepel gedroogde koriander
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel dille
  • peper en zout
Loading...

Wraps met ei en tomaat recept

In deze film zie je hoe je dit lekkere tortilla gerecht maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Wraps met ei en tomaat maken

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je deze wraps:

  1. Het sausje maken

    Begin met het sausje want dat kan lang van tevoren. Meng de crème fraîche, koriander, chilipoeder, 2 geperste tenen knoflook, dille, peper en zout. Meng een beetje water erbij, zodat het wat dunner wordt.

  2. Snij de tomaten

    Snij de tomaten in kwarten. Haal het vochtige deel met de zaadjes eruit met een scherp mesje. Snij ze daarna in stukjes.

  3. De bosuien snijden

    Was de bosuien. Verwijder het onderste stukje met de wortels en verwijder de eventuele lelijke stukjes groen blad. Snij de rest in kleine ringen.

  4. Rode pepers fijnsnijden

    Snij de rode pepers in kleine stukjes. Verwijder eerst de zaden als je het gerecht wat minder pittig wilt.

  5. Rasp de kaas

    Rasp de oude kaas.

  6. Tomaat, de helft van de peper en de helft van de bosui mengen

    Meng de tomaten, de helft van de bosuien en de helft van de peper. Zet het tomatenmengsel apart.

  7. Ei, melk, zout en peper loskloppen

    Klop in een andere kom de eieren en de melk los. Meng er ook wat zout en peper door.

  8. De rest van de bosui en rode peper bakken

    Verwarm de olijfolie in een anti-aanbak pan. Bak daarin de rest van de bosuien en de rest van de rode peper gedurende 1 minuut.

  9. Ei meebakken

    Voeg het eiermengsel erbij. Blijft het voorzichtig met een spatel roeren, zodat het losse klontjes worden (en niet één heel gebakken ei). Haal daarna de pan van het vuur.

  10. Kaas erdoor mengen

    Voeg dan de geraspte kaas toe en roer die door het eiermengsel.

  11. Tortilla’s verwarmen

    Zorg dat je intussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking verwarmd hebt.

  12. Wraps vullen en vouwen

    Verdeel het ei met kaas mengsel over de tortilla’s. Verdeel er ook een deel van het tomatenmengsel overheen.
    Vouw dan de wraps: eerst het bovenste en onderste deel naar binnen. Dan oprollen en tenslotte in tweeën snijden. Zo heeft iedereen dus 2 halve burritos.

Serveer de wraps met ei en tomaat samen met de rest van het tomatenmengsel en eventueel de crème fraîche dipsaus.

Wraps met ei en tomaat vierkant
Wraps met ei en tomaat

Meer recepten

Vind je deze wraps met ei en tomaat lekker? Kijk dan ook eens naar deze recepten:

Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen