Deze wraps met ei en tomaat zijn echt een recept voor als je lekker wilt koken. Maar ook voor als je niet extreem veel tijd hebt. Ik vond het in een lijst met lekkere en snelle vegetarische recepten op bbcgoodfood.com en wilde het daarom graag uitproberen.
Wraps maken is bij ons in huis sowieso een succesformule. Als de tortilla’s de boodschappentas uit komen, dan zijn we al enthousiast. Logisch eigenlijk. Een soort van ‘pannenkoek’ gevuld met lekkers en kaas, Daar houden we hier wel van. Ik ben dan ik benieuwd of jij dit ook zo’n lekker recept vindt.
Tex-Mex
Dit is wat je noemt een “Tex-Mex” recept. Ken je het begrip Tex-Mex al? De naam verraadt al dat het een Texaanse variant op de Mexicaanse keuken is. Het is een mix van ingrediënten uit beide landen. De recepten zijn vaak pittig, maar niet al te extreem. In dit geval hoef je ook niet bang te zijn dat het te heet is. Hou je van minder pittig, dan kan je sowieso gerust één van de rode pepers weglaten.
Het sausje van crème fraîche is optioneel, maar wel erg lekker erbij. Ik maak het dus eigenlijk gewoon altijd.
Ingrediënten
Wraps voor vier personen
- 4 tomaten
- 6 bosuien
- 2 rode pepers
- 8 eieren
- 200 milliliter melk
- 2 eetlepels olijfolie
- 175 gram oude kaas
- 4 grote tortilla’s
- zout en peper naar smaak.
Ingrediënten voor het sausje (optioneel)
- 200 milliliter crème fraiche
- 0,5 eetlepel gedroogde koriander
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel dille
- peper en zout
Wraps met ei en tomaat recept
In deze film zie je hoe je dit lekkere tortilla gerecht maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Wraps met ei en tomaat maken
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je deze wraps:
- Het sausje maken
Begin met het sausje want dat kan lang van tevoren. Meng de crème fraîche, koriander, chilipoeder, 2 geperste tenen knoflook, dille, peper en zout. Meng een beetje water erbij, zodat het wat dunner wordt.
- Snij de tomaten
Snij de tomaten in kwarten. Haal het vochtige deel met de zaadjes eruit met een scherp mesje. Snij ze daarna in stukjes.
- De bosuien snijden
Was de bosuien. Verwijder het onderste stukje met de wortels en verwijder de eventuele lelijke stukjes groen blad. Snij de rest in kleine ringen.
- Rode pepers fijnsnijden
Snij de rode pepers in kleine stukjes. Verwijder eerst de zaden als je het gerecht wat minder pittig wilt.
- Rasp de kaas
Rasp de oude kaas.
- Tomaat, de helft van de peper en de helft van de bosui mengen
Meng de tomaten, de helft van de bosuien en de helft van de peper. Zet het tomatenmengsel apart.
- Ei, melk, zout en peper loskloppen
Klop in een andere kom de eieren en de melk los. Meng er ook wat zout en peper door.
- De rest van de bosui en rode peper bakken
Verwarm de olijfolie in een anti-aanbak pan. Bak daarin de rest van de bosuien en de rest van de rode peper gedurende 1 minuut.
- Ei meebakken
Voeg het eiermengsel erbij. Blijft het voorzichtig met een spatel roeren, zodat het losse klontjes worden (en niet één heel gebakken ei). Haal daarna de pan van het vuur.
- Kaas erdoor mengen
Voeg dan de geraspte kaas toe en roer die door het eiermengsel.
- Tortilla’s verwarmen
Zorg dat je intussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking verwarmd hebt.
- Wraps vullen en vouwen
Verdeel het ei met kaas mengsel over de tortilla’s. Verdeel er ook een deel van het tomatenmengsel overheen.
Vouw dan de wraps: eerst het bovenste en onderste deel naar binnen. Dan oprollen en tenslotte in tweeën snijden. Zo heeft iedereen dus 2 halve burritos.
Serveer de wraps met ei en tomaat samen met de rest van het tomatenmengsel en eventueel de crème fraîche dipsaus.

Meer recepten
Vind je deze wraps met ei en tomaat lekker? Kijk dan ook eens naar deze recepten:
Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.