Peren uit de oven zijn een zoet bijgerecht, zoals stoofperen, maar dan net een beetje anders. 25 Minuten in de oven en ze zijn klaar. Gemaakt van peren met maar een paar  extra ingrediënten. Wat kaneel, basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel, wat citroensap en een klein beetje port. Met een beetje geluk heb je het allemaal staan.

Ik denk dat het snel klaar is, omdat niet gekookt maar veel warmer, in de oven, wordt gemaakt. En ook omdat ze van handperen worden gemaakt is het natuurlijk snel klaar. Het doet er ook niet toe, snel is gewoon handig.

Bij poging één had ik peren gekocht die nog niet rijp waren en hoopte ik dat dat in de oven wel goed zou koemen. Dat was dus niet waar. Die konden de prullenbak in. Bij de tweede poging wachtte ik tot ze lekker rijp waren: heerlijk!

Tip: in plaats van port kan je ook rode wijn nemen. Neem een half glas in dat geval. Veel maakt het niet uit. Het is maar net wat je open hebt staan.

Peren uit de oven recept

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 peren
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels port
  • sap van een halve citroen

Peren uit de oven recept

Schil de peren. Halveer ze en schep het klokhuis er uit.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak een mengsel van de bruine basterdsuiker, de vanillesuiker, de kaneel, de port en het citroensap.

Leg de peren in een ovenschaal. Verdeel het mengsel over de peren, zodat ze er goed mee bedekt zijn.

Doe aluminiumfolie over de ovenschaal en zet hem 25 minuten in de oven. Schep halverwege de tijd het mengsel weer over de peren heen.

Meer zoete gerechten

Hou je van lekkere zoete gerechten met fruit, dan vind je deze recepten denk ik ook wel lekker:

Op kijk eens naar een van de andere vegetarische bijgerechten op eetman.nl.

(Visited 70 times, 1 visits today)