Peren uit de oven zijn een makkelijk zoet bijgerecht. Een beetje zoals stoofperen, maar dan gemaakt van gewone peren. 25 Minuten in de oven en ze zijn alweer klaar.
Voor dit recept gebruik je dus normale handperen en dus geen stoofperen. Verder heb je maar een paar extra ingrediënten nodig: basterdsuiker, vanillesuiker, speculaaskruiden (of eventueel kaneel) en wat citroensap. Met een beetje geluk heb je het allemaal staan.
Omdat handperen worden gebruikt is dit recept al snel klaar. De warmte van de oven helpt daar natuurlijk ook bij. Fijn, want snel klaar is altijd handig.
Bij poging één had ik trouwens peren gekocht die nog niet rijp waren. Ik hoopte ik dat het daarmee in de oven wel goed zou koemen. Dat was dus niet waar. Die konden de prullenbak in. Bij de tweede poging wachtte ik tot ze lekker rijp waren. Heerlijk!
Ingrediënten
Bijgerecht voor 4 personen:
- 4 rijpe peren
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1,5 theelepel speculaaskruiden (of kaneel)
- sap van een halve citroen
Ook nodig:
- Aluminiumfolie
Peren uit de oven recept
In deze film zie je hoe je dit makkelijke zoete bijgerecht maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Peren uit de oven maken
Benodigde tijd: 35 minuten.
Zo maak je de peren uit de oven:
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snij de peren
Schil de peren. Halveer ze en schep het klokhuis eruit. Leg de peren in een ovenschaal.
- Meng basterdsuiker, vanillesuiker, speculaaskruiden en citroensap
Maak een mengsel van de bruine basterdsuiker, de vanillesuiker, de speculaaskruiden en het citroensap.
- Schenk het sap op de peren
Verdeel het mengsel over de peren, zodat ze er goed mee bedekt zijn. Doe dan aluminiumfolie over de ovenschaal.
- 25 minuten bakken
Zet de schaal 25 minuten in de oven.

Meer zoete bijgerechten
Hou je van lekkere zoete gerechten met fruit, dan vind je deze recepten denk ik ook wel lekker:
Kijk ook eens naar een van de andere vegetarische bijgerechten op eetman.nl.