Peren uit de oven zijn een makkelijk zoet bijgerecht. Een beetje zoals stoofperen, maar dan gemaakt van gewone handperen. 25 Minuten in de oven en ze zijn alweer klaar.
Naar het receptVoor dit recept gebruik je dus normale peren en dus geen stoofperen. Verder heb je maar een paar extra ingrediënten nodig: basterdsuiker, vanillesuiker, speculaaskruiden (of eventueel kaneel) en wat citroensap. Met een beetje geluk heb je het allemaal staan.
Omdat handperen worden gebruikt is dit recept al snel klaar. De warmte van de oven helpt daar natuurlijk ook bij. Fijn, want snel klaar is altijd handig.
Bij poging één had ik trouwens peren gekocht die nog niet rijp waren. Ik hoopte ik dat het daarmee in de oven wel goed zou koemen. Dat was dus niet waar. Die konden de prullenbak in. Bij de tweede poging wachtte ik tot ze lekker rijp waren. Heerlijk!
Meer zoete bijgerechten
Hou je van lekkere zoete gerechten met fruit, dan vind je deze recepten denk ik ook wel lekker:
Kijk ook eens naar een van de andere vegetarische bijgerechten op eetman.nl.