Alle burritos zijn lekker. Dat komt omdat ze op pannenkoeken lijken denk ik. Dit recept voor burritos met bonen, paprika en mais kan ik je in ieder geval aanraden. Het is een lekker gekruid gerecht en makkelijk om te maken.

Het recept stond al een tijdje op Eetman.nl, maar de foto stond me niet aan en ik ontdekte een foutje in de bereiding en het kon eigenlijk ook best wat duidelijker. Kortom, ik heb het maar helemaal herschreven.

De lijst met ingrediënten lijkt wat lang, maar het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Dus niets houdt je tegen, aan de slag!

P.s. mocht je jezelf afvragen wat het verschil tussen een tortilla en een burrito is, dan vond ik daar nog een leuke blogpost over op chezbo.nl.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 middelgrote bloemtortilla’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook voor de burritos
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • blikje 400 gram rode kidneybonen
  • blikje 175 gram mais
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 50 gram oude kaas
  • wat sla (optioneel)

Voor het sausje

  • 200 milliliter crème fraîche
  • 2 tenen knoflook voor de saus
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel dille
  • 0,5 eetlepel gedroogde koriander
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Burritos met bonen, paprika en mais bereiden

Eerst maak je het sausje:

Meng de crème fraîche, de koriander, het chilipoeder, 2 geperste tenen knoflook, de dille, en naar smaak versgemalen peper en zout. Meng er, lepel voor lepel, ook wat water doorheen. Als het dun genoeg is, dan zet je het het sausje even apart in de koelkast.

Dan de vulling voor de tortilla’s:

Was de paprika’s, haal de zaadlijsten er uit en snij ze klein. Snij ook de ui klein. Snij ook twee tenen knoflook klein en zet dan de paprika, ui en knoflook samen apart.

Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze schoon met water. Doe ze dan in een bak en prak ze met een vork een beetje stuk. Laat de mais uitlekken en spoel ook de mais schoon. Voeg de mais toe aan de bak met kidneybonen. Snij de tomaat klein en voeg die ook toe aan de bak met bonen. Voeg daar tenslotte ook twee eetlepels water aan toe. Zet ook deze bak even apart.

Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij de rode peper klein.

Rasp de oude kaas.

Zet nu een hapjespan met olijfolie op matig hoog vuur. Bak daarin de ui, knoflook en paprika ongeveer 5 minuten, tot de uien glazig beginnen te worden.

Voeg den het komijnzaad en de rode peper toe. Laat ze 1 minuut mee bakken.

Voeg dan de bak met kidneybonen, mais, tomaat, en water toe. Laat ze 5 minuten op wat lager vuur mee sudderen. Voeg tegen het einde 1 eetlepel koriander, 2 theelepels chilipoeder en 3 eetlepels tomatenketchup toe. Schep alles goed door elkaar.

Maak de tortilla’s in de magnetron in 2 minuten warm.

Zet de tortilla’s, de geraspte kaas, het sausje, de sla en de vulling op tafel, zodat iedereen zijn eigen burritos kan maken.

Burritos met bonen paprika en mais recept

Meer tortilla recepten

Vond je de Burritos met bonen, paprika en mais lekker? Dan zoek je vast nog meer gerechten met tortilla’s. Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Lees dan bijvoorbeeld de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 87 times, 1 visits today)