Maak jij deze paprika geitenkaas quiche? Hij is heerlijk voor alle liefhebbers van geitenkaas. Maar ook heerlijk voor de fans van paprika, tomaten, sjalotten, roomkaas en nog veel meer lekkers.
De eerste keer dat ik deze quiche met geitenkaas maakte was voor een etentje met de familie. Iedereen moest een gerecht meenemen. Een Dutch party dus. Ik maakte een paprika geitenkaas quiche. Het moest van mij natuurlijk wel een vegetarische zijn. Wel zo leuk voor op mijn vegetarische blog!
De paprika geitenkaas quiche heeft lekkere en een beetje bijzondere ingrediënten. Dat maakt hem anders dan anders. Paprika, roomkaas, geitenkaas en een stukje gember. Maar ook meer standaard ingrediënten: tomaat, sjalotten en natuurlijk eieren.
Als je van geitenkaas houdt moet je hem echt een keer maken. Ik hou het meest van de wat zoetere geitenkaas met honing. Maar ook een milde brokkelige geitenkaas kan heel goed. Wat je zelf het lekkerste vindt dus eigenlijk.
Ingrediënten
Quiche voor 4 personen:
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eieren
- 200 gram roomkaas
- 125 gram geitenkaas met honing
- 300 gram tomaten
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- zwarte peper
- zout
- circa 3 centimeter verse gember
- cayennepeper
Paprika geitenkaas quiche recept
In deze film zie je hoe je deze lekkere quiche met paprika geitenkaas en tomaten maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Paprika geitenkaas quiche maken
Benodigde tijd: 55 minuten
Zo maak je de quiche met paprika en geitenkaas:
- Ontdooi de bladerdeeg
Haal alvast het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien.
- Snij de paprika in stukjes
Maak intussen de paprika schoon. Snij hem dan in niet al te kleine stukjes van circa 2 bij twee centimeter. Doe de stukjes paprika in een flinke kom.
- Doe bladerdeeg in de vorm
Pak een niet al te grote ovenschaal of een lage taartvorm (van circa 24 centimeter). Vet hem in met olijfolie. Bekleed de bodem en de rand met de plakjes deeg. Duw de naden van het deeg goed aan. Prik dan met een vork wat gaatjes in de bodem.
- Verwarm de oven
Dit is ook een goed moment om de oven alvast voor te verwarmen naar 200 graden.
- Tomaten en sjalotten snijden
Snij de tomaten in stukjes en voeg die aan de kom met paprika toe. Snij ook de sjalotten in stukjes en voeg ook die toe.
- Gember en knoflook fijnsnijden
Schrap met een theelepeltje de schil van een paar centimeter gember. Snij de gember fijn en voeg hem aan de kom toe. Snij ook de knoflook fijn en voeg ook die toe.
- Roomkaas, eieren, zout en peper erdoor
Voeg tot slot de roomkaas, de eieren, wat zout en versgemalen peper aan de kom toe. Meng het geheel dan goed door elkaar.
- Vul de vorm
Doe de inhoud van de kom in de vorm met bladerdeeg. Strooi er een beetje cayennepeper overheen. Verdeel dan plakken of stukjes geitenkaas over de quiche. Duw eventuele uitstekende randen bladerdeeg omlaag
- De quiche 30 minuten bakken
Bak de quiche eerst 15 minuten op 200 graden. Zet dan de temperatuur daarna terug naar 150 graden. Bak hem nog 15 minuten.

Vergelijkbare recepten
Vind je dit paprika geitenkaas quiche leuk? Dan heb je vast ook wel trek in deze lekkere vegetarische ovengerechten op eetman:
- Quiche met champignons, prei en pecannoten
- De perfecte vegetarische lasagne met aubergine en ricotta
Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
[…] veel haast iets moest maken. Ik gebruikte de ingrediënten die ik voor iets heel anders (een quiche) klaar had staan. De tomaten zijn trostomaten, omdat die vaak wat minder vocht […]