Een tijdje terug gingen we met de hele familie eten. Iedereen moest moet wat eten meenemen. Een Dutch party dus. Ik maakte een Paprika geitenkaas quiche en dat moest natuurlijk wel een vegetarische zijn. Wel zo leuk voor op een vegetarisch blog!

De paprika geitenkaas quiche heeft allemaal lekkere en een beetje bijzondere ingrediënten. Dat maakt hem anders dan anders. Paprika, roomkaas, geitenkaas en een stukje gember. Maar ook meer standaard ingrediënten: tomaat, sjalotten en natuurlijk eieren. Als je van geitenkaas houdt moet je hem echt een keer maken. De laatste keer dat ik hem maakte nam in een milde brokkelige geitenkaas. Maar ook andere soorten zijn lekker. Wat je zelf het lekkerste vind dus eigenlijk.

Het recept komt oorspronkelijk van Smulweb, dus kijk daar ook vooral even.

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 150 gram roomkaas
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 flinke (gele) paprika
  • 200 gram tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • circa 3 centimeter verse gember
  • cayennepeper

De paprika geitenkaas quiche bereiden

Haal alvast het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien.

Maak intussen de paprika schoon. Snij hem dan in niet al te kleine stukjes van circa 2 bij twee centimeter. Doe de stukjes paprika in een flinke kom.

Inmiddels is het bladerdeeg ontdooit. Vet een niet al te grote ovenschaal of een lage taartvorm (van circa 24 centimeter) in. Bekleed de vorm met de plakjes deeg. Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen helemaal bedekt zijn. Prik dan met een vork wat gaatjes in de bodem.

Dit is ook een goed moment om de oven alvast voor te verwarmen op 200 graden.

Snij de tomaten in stukjes en voeg die aan de kom toe. Snij ook de sjalotten in stukjes en voeg ook die toe.

Schrap met een theelepeltje de schil van een paar centimeter gember. Rasp de gember daarna fijn of pers hem uit in een knoflookpers. Voeg dan ook de gember aan de kom toe.

Pers ook de knoflook uit en voeg die toe.

Voeg tot slot de roomkaas, de eieren, wat zout en versgemalen peper aan de kom toe. Meng het geheel dan goed door elkaar.

Doe de inhoud van de kom in de vorm met bladerdeeg. Strooi er een beetje cayennepeper overheen. Verdeel dan plakken of stukjes geitenkaas over de quiche.

Bak de quiche op 200 graden in circa 30 minuten goudbruin. Kijk af en toe of het niet te hard gaat. Indien nodig, zet je de temperatuur halverwege terug naar 175 graden.

Paprika geitenkaas quiche recept voor

Vergelijkbare recepten

Vond je de Paprika geitenkaas quiche een lekker recept? Dan heb je vast ook wel trek in deze lekkere vegetarische ovengerechten op eetman:

Of verzin zelf een recept. Kijk dan ook eens naar de tips voor het maken van lekkere vegetarische recepten.

(Visited 184 times, 1 visits today)