Ben je ook een pasta fan? Tortellini koop ik wat minder vaak, maar daar gaat verandering in komen. Zeker met dit recept voor tortellini met tomatensaus en kaas. Het is makkelijk om te maken en erg lekker.
Meer saus dan pasta, dat is toch het lekkerste. Zeker met de makkelijk zelf te maken saus bij deze tortellini met tomatensaus en kaas. Ik gebruikte heerlijke trostomaten, paprika, rode peper en Parmezaanse kaas voor de saus. Voor de pasta gebruikte ik kant en klare tortellini gevuld met kaas, ofwel ‘ai formaggi’. Het resultaat is heel erg lekker.
Weet je wat ik altijd gek vind aan zelfgemaakte saus: die is veel minder rood dan de saus uit een potje. Wat zouden ze in die potjes doen om het extra rood te maken? Gelukkig maakt de kleur voor de smaak niet uit. Vers bereide tomatensaus is gewoon heel erg lekker. Deze licht pittige tomatensaus kan je ook prima met andere pastasoorten eten.
Staafmixer of handmixer
Heb je al een staafmixer? Dat is één van de handigste apparaten voor in de keuken. Ik gebruik hem echt heel vaak. In dit recept heb je de staafmixer nodig om de pastasaus fijn te malen. Maar je kan er nog veel meer mee, zoals:
- Milkshakes of smoothies maken
- Soep of appelmoes fijnmalen
- Razendsnel beslag mengen
Heb je wat meer ruimte in de keuken dan kan je net als ik een handmixer kopen. Koop er dan een met een staafmixer-opzetstuk. Dat werkt net zo goed als een losse staafmixer, maar geeft je ook extra functies zoals mixen en deeg kneden. Van de aanschaf van mijn handmixer heb ik nooit spijt gehad.
Ken je OTTO.nl al? In hun webshop vind je een enorme keuze aan keukenapparatuur. Daar koop je makkelijk en snel een staafmixer of handmixer die precies bij jouw voorkeuren past!
Heb je geen staafmixer en wil je toch dit recept maken? Probeer eens met een ouderwetse stamppot-stamper de saus fijn te prakken. Of wellicht heb je een gewone blender, daarmee kan je de saus ook prima fijnmaken.
Ingrediënten
Tortellini voor 4 personen:
- 440 gram tortellini ai formaggi (tortellini met kaasvulling)
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 3 tenen knoflook
- 8 trostomaten
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel oregano
- 12 blaadjes verse basilicum (of 2 theelepels gedroogde)
- 75 gram Parmezaanse kaas (e.v.t. wat meer voor erover)
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Ook nodig
- staafmixer
Tortellini met tomatensaus en kaas recept
In deze film zie je hoe makkelijk je deze lekkere tortellini met kaas en tomatensaus maakt. In de paragraaf na de film lees je het hele recept stap voor stap.
Tortellini met tomatensaus en kaas maken
Benodigde tijd: 50 minuten.
Zo maak je tortellini met tomatensaus:
- Ui, paprika en rode peper snijden
Snij 1 grote ui klein. Verwijder de zaadlijsten uit 1 rode paprika en snij hem dan in stukjes. Verwijder de zaden uit 1 rode peper en snij de peper dan fijn. Zet ze samen apart.
- Knoflook snijden
Snij 3 tenen knoflook fijn.
- Tomaten snijden
Tenslotte snij je de 8 trostomaten in blokjes.
- Ui, paprika en rode peper bakken
Doe 3 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak daarin de ui, paprika en rode peper 5 minuten, tot de uien glazig worden.
- Knoflook erbij
Voeg de knoflook toe en bak die één minuut mee.
- Tomaten meebakken
Doe de tomaten in de pan. Bak ze vijf minuten mee. Zet het vuur dan wat lager.
- Tijm, rozemarijn, oregano en basilicum erbij
Voeg 1 theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn en 1 theelepel oregano toe. Verscheur 12 blaadjes basilicum en voeg die ook toe. Doe dan de deksel op de pan en laat het 20 minuten langzaam koken.
- Kaas raspen
Rasp intussen 75 gram Parmezaanse kaas.
- Saus fijnmalen
Zet het vuur uit en haal de deksel van de pan. Maal de saus met een staafmixer fijn.
- Geraspte kaas erdoor
Meng beetje bij beetje de geraspte kaas door de tomatensaus.
- Tomatensaus op smaak maken
Proef de saus. Voeg dan naar smaak wat zout en eventueel ook wat peper toe.
- Tortellini koken
Breng 15 minuten voordat de saus klaar is een grote pan water aan de kook. Voeg als het kookt 440 gram tortellini ai formaggi toe. Kook het 14 minuten (volg de aanwijzingen op de verpakking). Giet de tortellini dan af in een vergiet.
- Mengen
Doe de tortellini terug in de grote pan. Voeg de tomatensaus toe. Meng het geheel.
Zet eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas op tafel, zodat iedereen er nog wat overheen kan strooien. Eet smakelijk!

Meer pastarecepten
Vind je deze tortellini met tomatensaus en kaas lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere pastarecepten op Eetman. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.