Home » Recepten » Hoofdgerechten » Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika

Alle recepten met tortilla’s zijn lekker. Deze Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika is geen uitzondering. Quesadillas zijn snel gemaakt. Je maakt een lekkere vulling en vouwt die tussen een tortilla. Heel even bakken in de koekenpan en klaar is je quesadilla. Klinkt goed toch? Ze smaken heerlijk, dus dat ga je zeker vaker doen.

Dit is echt een makkelijk recept om te maken. Ik heb ze ook wel een keer door mijn zoon laten maken. Zo eind van de dag als iedereen een beetje trek begint te krijgen, vind hij het best vaak leuk om mee te helpen met het koken. Dus als je het een beetje slim aanpakt hoef je niks zelf te doen 😉.

Ik ben tegenwoordig trouwens wel een beetje fan van vegetarisch gehakt geworden. Gewoon van een huismerk is vaak goed genoeg. Het gehakt is lekker simpel in het gebruik. Hup de pan in, even bakken. Ook vegetarisch eten mag best makkelijk zijn toch?

Tip, serveer deze Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika met wat lekkere frisse salade. Zo heb je een makkelijk en gezond vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediënten

Voor 8 quesadillas:

 • 8 middelgrote tortilla wraps
 • 2 rode paprika’s
 • 175 gram vegetarisch gehakt
 • 150 gram jonge kaas
 • 3 eetlepels olijfolie + wat olie om te bakken
 • 1 ui
 • 400 gram blik tomatenblokjes
 • 1 rode peper

Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika recept

In deze video zie je hoe je deze quesadillas met paprika, tomaat en vegetarisch gehakt maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je deze quesadillas met vegetarisch gehakt:

 1. Paprika, peper en ui snijden

  Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Verwijder ook de zaadjes uit de peper en snij die in kleine stukjes. Snij ook de ui in kleine stukjes. Zet ze samen apart.

 2. Gehakt, paprika, peper en ui bakken

  Maak 3 eetlepels olijfolie warm in een bakpan op middelhoog vuur. Bak daarin het gehakt, de ui, de rode peper en de paprika 5 minuten.

 3. Tomatenblokjes erbij

  Voeg dan de blokjes tomaat en het sap erbij. Laat het geheel nog 5 minuten op het vuur staan, zodat alles goed warm wordt en het geheel een beetje indikt. Deze pan met vulling kan nu van het vuur.

 4. Kaas raspen

  Terwijl de saus kookt kan je de kaas raspen.

 5. Tortilla’s vullen

  Doe wat kaas op de linkerhelft van een tortilla. Doe daarop wat van de paprika vulling. Tenslotte doe je daarop nog wat geraspte kaas. Vouw daar dan de rechterhelft van de tortilla overheen. Herhaal dat met alle tortilla’s.

 6. Quesadillas bakken

  Nu ga je de quesadillas bakken. Gebruik een grote koekenpan, dan kan je twee quesadillas tegelijk in de pan doen.
  Zet de pan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de quesadillas ongeveer 3 minuten, tot de onderkant gaat verkleuren. Draai ze dan om en bak nog een minuutje aan de andere zijde tot ook die kant gaat verkleuren. Herhaal dit met alle tortilla’s.

Snij de quesadillas in punten en serveer ze.

Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika dec 2021 vierkant
Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika

Meer recepten

Vind je de quesadillas met vegetarisch gehakt en paprika lekker? Zoek je nog meer vergelijkbare recepten? Je vindt ze bijvoorbeeld op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Bijvoorbeeld de Quesadilla met champignon en tomaat.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen