Alle recepten met tortilla’s zijn lekker, dus deze Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika zouden ook lekker worden. Daar hoefde ik dus niet over te twijfelen. En als ik het slim aanpakte zou ik mijn zoon alle werk laten doen … 

Dat klinkt wel heel sneaky natuurlijk wat ik net schreef. Zo erg was het gelukkig niet. Maar in werkelijkheid zijn de quesadilla, die hier op de foto staan, echt bijna allemaal door mijn zoon gemaakt. Zo eind van de dag als iedereen een beetje trek begint te krijgen, vind hij het best vaak leuk om mee te helpen met het koken.

Dan moet ik hem natuurlijk niet alleen af en toe een klein dingetje laten doen, als een keukenslaaf. Nee gewoon alles. De dingen snijden, het bakken en ja zelfs na afloop de troep opruimen. Want als mannen koken, dan worden alle kook-tools tevoorschijn gehaald. Zo hoort dat.

Het resulaat was ook echt gewoon heel lekker. Ik ben tegenwoordig trouwens wel een beetje fan van vegetarisch gehakt geworden. Gewoon van een huismerk, lekker simpel in het gebruik. Hup de pan in, even bakken. Ook vegetarisch eten mag best makkelijk zijn toch?

Tip, serveer deze Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika met wat lekkere frisse salade. Zo heb je een makkelijk en gezond vegetarisch hoofdgerecht.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 8 quesadilla:

  • 8 middelgrote tortilla wraps
  • 2 rode paprika’s
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 150 gram (geraspte) kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blikje van 400 gram gepelde tomaten
  • 1 gele of rode peper
  • vers gemalen zwarte peper

Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika maken

Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Verwijder ook de zaadjes uit de peper en snij die in kleine stukjes. Snij ook de ui in kleine stukjes. Giet de tomatensaus uit het blikje even in een bakje voor later. Snij dan de tomaten in blokjes.

Maak de olijfolie warm in een bakpan op middelhoog vuur. Bak daarin eerst het gehakt, de ui, de gele peper en de paprika 5 minuten.

Voeg dan de blokjes tomaat en de tomatensaus er bij. Laat het geheel nog 5 minuten op het vuur staan, zodat alles goed warm wordt en het een beetje indikt.

Doe er naar smaak nog wat versgemalen zwarte peper bij. Deze pan met vulling kan nu van het vuur.

Rasp indien nodig de kaas.

Nu ga je de quesadillas bakken. Als je er een beetje handig in bent en je hebt een grote bakpan, dan kan je twee quesadillas tegelijk in de pan doen. Dat is wel zo snel.

Doe wat kaas op de linkerhelft van een tortilla. Doe daarop wat van de paprika vulling. Tenslotte doe je daarop nog wat geraspte kaas. Vouw daar dan de rechterhelft van de tortilla overheen.

Bak de quesadilla 3 minuten in een pan op middelhoog vuur. Draai hem dan om en bak nog een minuutje aan de andere zijde tot de kaas goed gesmolten is. Snij de Quesadilla vegetarisch gehakt en paprika dan in punten.

Bak op die manier alle tortilla’s.

Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika recept

Meer recepten

Vond je de Quesadilla met vegetarisch gehakt en paprika lekker? Zoek je nog meer vergelijkbare recepten? Je vindt ze bijvoorbeeld op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Bijvoorbeeld de Quesadilla met champignon en tomaat.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen