Ken je de Franse Tarte Tatin; die omgekeerde appeltaart? Ik ben er een grote fan van. Voor de kleine snoepers bedacht ik dit Mini Tarte Tatin cupcake recept. De basis is de heerlijke appelvulling van de normale Tarte Tatin, inclusief de lekkere gekaramelliseerde suiker. Je maakt ze snel en eet ze nog warm op, Een perfecte traktatie voor als je bezoek krijgt.
Naar het receptWat is een Tarte Tatin
Tarte Tatin is een heerlijke Franse variant op appeltaart. De appels worden eerst gebakken in een stroop van suiker. Het deeg gaat er pas daarna bovenop. Na het bakken wordt de taart omgekeerd, dus het komt goed met de bodem. Die eindigt netjes onderop.
Deze mini Tarte Tatin zijn anders dan de normale Tarte Tatin. Ze worden in een cupcakevorm gevuld met bladerdeeg gebakken. Die wordt gevuld met appels en de suiker. Er zijn geen lastige stappen en omdraaien is niet nodig. Zo zijn ze makkelijk om te maken en toch superlekker!
Meer recepten
Hou je van bakken en vind je deze Mini Tarte Tatin cupcakes een leuk recept? Dan ben je vast benieuwd naar de andere taarten op Eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle snacks en gebak.
[…] Mini Tarte Tatin […]