Quesadilla met champignon en tomaat

Quesadilla met champignon en tomaat recept

Als ik een recept met ‘tortilla’ of ‘wrap’ in de titel zie, dan denk ik al: dat wordt lekker. Gek dus dat ik nog geen quesadilla recept op Eetman had staan. Daar komt met deze Quesadilla met champignon en tomaat verandering in.

Quesadilla zijn een soort Mexicaanse tosti’s gemaakt van een dubbelgevouwen tortilla met kaas en allerlei lekkere andere vulling. In deze Quesadilla met champignon en tomaat zitten bijvoorbeeld ook rode peper en lente ui. Maar er zijn echt oneindig veel variaties mogelijk.

Serveer een lekkere salade bij de quesadilla, of maak er heel veel, anders krijg je klachten over de hoeveelheid.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 8 quesadilla:

  • 8 middelgrote tortilla wraps
  • 3 lente uitjes (of bosui)
  • 140 gram tomatenpuree
  • 250 gram kastanje champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper
  • 5 trostomaten
  • 175 gram belegen kaas

Quesadilla met champignon en tomaat bereiden

Snij de lente ui in ringen. Borstel de kastanje champignons schoon en snij ze in plakjes. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij hem fijn. Zet ze daarna samen even apart.

Daarna snij je de tomaten in blokjes en rasp je de kaas.

Bak nu de champignons samen met de lente ui en de rode peper in een beetje olijfolie. Daarna haal je de pan van het vuur.

Dan doe je de tomatenpuree en de tomaat bij de champignons en schep je alles goed door elkaar.

Doe nu wat kaas op de linkerhelft van een tortilla. Doe daarop wat van de champignon vulling. Tenslotte doe je daarop nog wat geraspte kaas. Vouw daar dan de rechterhelft van de tortilla overheen.

Vervolgens bak je de quesadilla 3 minuten in een pan op middelhoog vuur. Draai hem dan om en bak nog een minuutje aan de andere zijde tot de kaas goed gesmolten is. Snij de quesadilla kaas tomaat en champignon dan in punten.

Bak op die manier alle tortilla’s.

Quesadilla met champignon en tomaat recept

Meer recepten

Vond je de Quesadilla met champignon en tomaat lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten. Kijk dan ook eens op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

Leave a comment