Home » Recepten » Hoofdgerechten » Quesadilla met champignon en tomaat

Als ik een recept met ‘tortilla’ of ‘wrap’ in de titel zie, dan denk ik al: dat wordt lekker. Gek dus dat ik nog geen quesadilla recept op Eetman had staan. Daar komt met deze Quesadilla met champignon en tomaat verandering in.

Quesadilla zijn een soort Mexicaanse tosti’s gemaakt van een dubbelgevouwen tortilla met kaas en allerlei lekkere andere vulling. In deze Quesadilla met champignon en tomaat zitten bijvoorbeeld ook rode peper en lente ui. Maar er zijn echt oneindig veel variaties mogelijk. Je kan er gerust lekker zelf mee experimenteren.

Serveer een lekkere salade bij de quesadilla, of maak er heel veel, anders krijg je klachten over de hoeveelheid.

Ingrediënten

Voor 8 quesadilla’s:

  • 8 middelgrote tortilla wraps
  • 3 lente uitjes (of bosui)
  • 140 gram tomatenpuree
  • 250 gram kastanje champignons
  • circa 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper
  • 4 trostomaten
  • 200 gram belegen kaas
  • 1 teen knoflook
Loading...

Quesadilla met champignon en tomaat recept

Snij de lente ui in ringen. Borstel de kastanje champignons schoon en snij ze in plakjes. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij hem fijn. Zet deze ingrediënten daarna samen even apart.

Daarna snij je de tomaten in blokjes en rasp je de kaas.

Bak nu de champignons samen met de lente ui en de rode peper in een beetje olijfolie. Als ze bijna klaar zijn, dan pers je er nog een teentje knoflook door. Voeg dan ook naar smaak versgemalen zwarte peper toe. Bak de knoflook nog een minuut mee en haal dan de pan van het vuur.

Als de pan van het vuur is doe je de tomatenpuree en de tomaat bij de champignons en schep je alles goed door elkaar.

Doe nu wat kaas op de linkerhelft van een tortilla. Doe daarop wat van de champignon vulling. Tenslotte doe je daarop nog wat geraspte kaas. Vouw daar dan de rechterhelft van de tortilla overheen.

Vervolgens bak je de quesadilla 3 minuten in een pan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Draai hem dan om en bak de quesadilla nog een minuutje aan de andere kant tot de kaas goed gesmolten is. Snij de quesadilla kaas tomaat en champignon dan in punten.

Bak op die manier alle tortilla’s.

Quesadilla met champignon en tomaat recept 2

Meer recepten

Vond je de Quesadilla met champignon en tomaat lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten. Kijk dan ook eens op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen