Home » Recepten » Hoofdgerechten » Quesadilla met champignon en tomaat

Hou jij ook zo van tortilla’s? Ik vind deze quesadilla’s met champignon en tomaat in ieder geval heerlijk. Een soort tosti’s op zijn Mexicaans.

Als ik een recept met ‘tortilla’ of ‘wrap’ in de titel zie, dan denk ik al: dat wordt lekker. Niet zo gek dus dat ik ook dit quesadilla recept op Eetman heb staan.

Wat zijn quesadilla’s?

Quesadilla’s zijn een soort Mexicaanse tosti’s gemaakt van een dubbelgevouwen tortilla met kaas en allerlei lekkere andere vulling. In deze Quesadilla met champignon en tomaat zitten bijvoorbeeld ook rode peper en lente ui. Maar er zijn echt oneindig veel variaties mogelijk. Je kan er gerust lekker zelf mee experimenteren.

Serveer een lekkere salade bij de quesadilla, of maak er heel veel, anders krijg je klachten over de hoeveelheid.

Ingrediënten

Voor 6 quesadilla’s:

 • 6 grote tortilla’s
 • 3 lente-uitjes (of bosui)
 • 140 gram tomatenpuree
 • 250 gram kastanje champignons
 • circa 5 eetlepels olijfolie
 • 1 rode peper
 • Zwarte peper naar smaak
 • 4 trostomaten
 • 200 gram belegen kaas
 • 2 tenen knoflook

Quesadilla met champignon en tomaat recept

In deze film zie je hoe makkelijk je quesadilla’s maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Quesadilla met champignon en tomaat maken

Benodigde tijd: 40 minuten

Zo maak je deze quesadilla:

 1. Lente-ui, champignons en peper snijden

  Snij de lente-ui in ringen. Borstel de kastanje champignons schoon en snij ze in plakjes. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij hem fijn. Zet deze ingrediënten daarna samen even apart.

 2. Kaas raspen, tomaten snijden

  Rasp en de kaas. Snij de tomaten in blokjes.

 3. Lente-ui, champignons en peper bakken

  Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak daarin de champignons samen met de lente ui en de rode peper.

 4. Knoflook en zwarte peper erbij

  Als de champignons zacht geworden zijn, dan pers je er nog een teentje knoflook door. Voeg ook naar smaak versgemalen zwarte peper toe. Bak het geheel nog een minuut mee en haal dan de pan van het vuur.

 5. Tomatenpuree en tomaat toevoegen

  Als de pan van het vuur is doe je de tomatenpuree en de tomaat bij de champignons en schep je alles goed door elkaar.

 6. Tortilla vullen

  Doe nu wat kaas op de linkerhelft van een tortilla. Doe daarop wat van de champignon-tomaat vulling. Tenslotte doe je daarop nog wat geraspte kaas. Vouw daar dan de rechterhelft van de tortilla overheen. Herhaal dit met de andere tortilla’s.

 7. Quesadilla’s bakken

  Gebruik een flinke bakpan, dan kan je twee quesadilla’s tegelijk bakken. Verhit daarin 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Bak de quesadilla’s 3 minuten. Draai ze dan om en bak ze nog een minuut aan de andere kant tot de kaas goed gesmolten is.

 8. Snijden

  Snij de quesadilla’s in vier punten.

Quesadilla met champignon en tomaat recept jun 2021 vierkant
Quesadilla’s met champignon en tomaat

Meer recepten

Vind je de Quesadilla met champignon en tomaat lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten. Kijk dan ook eens op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen