Meer beleg dan broodje. Zo zie ik het graag. Geen wonder dus dat dit Broodje gezond met gegrilde groenten sla en ei hier in huis heel erg in de smaak viel. Kijk maar eens op die foto. Daar kan je met mes en vork niet meer doorheen. Je mag hem dus je handen eten.
Het leek me leuk om voor de afwisseling eens gegrilde groenten op het broodje gezond te doen. Sommige groenten worden zelfs lekkerder als ze een beetje aangebrand zijn. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor tomaat en paprika. Die heb ik er dus ook bij gedaan. Als je me niet gelooft, kijk maar eens op Lifehacking.nl. Dat is sowieso een leuke website trouwens.
De lijst met ingrediënten is wat lang, maar laat je er niet door afschrikken. Ik had er best wat van over, maar dat was perfect om later in een lekkere salade te verwerken.
Ingrediënten
Voor 4 broodjes met gegrilde groenten:
- 4 Italiaanse bollen
- 1/2 komkommer
- 40 gram veldsla
- 4 eieren
- 1 rode puntpaprika
- 80 gram extra belegen kaas
- 20 cherry tomaten
- 1 ui
- 20 gram pijnboompitten
- klontje halvarine
- vers gemalen zwarte peper
Broodje met gegrilde groenten maken
In deze video zie je hoe je deze Italiaanse bol met gegrilde groenten maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Broodje met gegrilde groenten recept
Benodigde tijd: 25 minuten.
Zo maak je het broodje met gegrilde groenten:
- Ei koken en snijden
Eerst kook je het ei hard. Laat het dan afkoelen in koud water. Tenslotte snij je het ei in plakjes.
- Pijnboompitten roosteren
Rooster intussen de pijnboompitten. Gebruik een droge pan zonder boter. Schud de pan regelmatig, totdat ze een beetje beginnen te verkleuren. Haal de pan dan snel van het vuur.
- Warm de grill op
Als je een elektrische grill gebruikt, zet die dan alvast aan.
- Komkommer, sla, ui en tomaat snijden
Snij de komkommer in dunne plakken met een kaasschaaf. Was indien nodig de veldsla. Snij de ui in halve ringen. Halveer de cherry tomaten.
- Puntpaprika in repen snijden
Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika. Snij hem dan in repen.
- Grill de groenten
Leg de tomaatjes, de puntpaprika en de uiringen op grill. Hussel ze na een paar minuten even om. Zodra de groenten licht aan beginnen te branden zijn ze klaar. Haal ze dan van de grill.
- Doe boter op de Italiaanse bol
Snij de Italiaanse bol doormidden en smeer een beetje halvarine op de onderste helft.
- Beleg het broodje
Leg dan de komkommer en de sla op de Italiaanse bol. Daarna leg je het ei erop, dan de geroosterde groenten en de pijnboompitten. Maal er een klein beetje zwarte peper overheen.
- Rasp de kaas erover
Rasp er dan wat extra belegen kaas overheen. Het broodje met gegrilde groenten sla en ei is nu klaar.

Meer broodjes
Vind je zo’n Italiaanse bol met gegrilde groenten sla en ei wel lekker? Dan ben je vast op zoek naar meer lekkere broodjes voor de lunch. Kijk dan ook eens op de pagina met alle vegetarische broodjes.