Dit is het recept voor een van mijn favoriete soepen. Ik denk dat we deze Heldere champignonsoep met knoflook en tijm al tientallen malen gemaakt hebben bij verjaardagen of etentjes. Niet veel werk en toch heel lekker.

Het recept komt oorspronkelijk denk ik uit de Allerhande of zo. Het is inmiddels een wat vlekkerig knipseltje dat ergens in mijn plakboek met recepten zit. Eigenlijk is het een raadsel dat ik het nog nooit op Eetman.nl heb gezet. Het maken van een mooie foto zal er denk ik niet van zijn gekomen. De voorbereiding van een etentje of een verjaardag is immers altijd best druk.

Hoe dan ook. Dit is een soep met lekker veel smaak die je heel snel kan maken. De heldere bouillon met daarin de schijfjes kastanjechampignon ziet er ook heel feestelijk uit. Ga jij hem ook maken?

Heldere champignonsoep met knoflook en tijm recept

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 ui
  • 400 gram (kastanje)champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 1,5 eetlepel cognac
  • 2 groentebouillon tabletten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1,25 liter water
  • zout en versgemalen peper

Heldere champignonsoep met knoflook en tijm bereiden

Pel de ui en snij hem in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes (grote champignons snij je eerst in tweeën).

Doe de olijfolie in een soeppan en zet die op middelhoog vuur. Als de olijfolie heet is voeg je de ui toe. Bak die twee minuten. Pers aan het einde de knoflook uit en voeg die toe.

Voeg dan de champignons en de tijm toe. Bak het geheel voor ongeveer 4 minuten.

Voeg het water, de cognac en de groentebouillon tabletten toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten koken.

Breng de soep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Meer soep recepten

Vond je de Heldere champignonsoep met knoflook en tijm lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische voorgerechten.

(Visited 51 times, 1 visits today)