Hou je van een lekker gekruide maaltijdsoep? Dan is het tijd om eens Marokkaanse Harira soep te maken. Dit heerlijke Harira recept zonder vlees zit boordevol groenten en is lekker gekruid. Met de uitleg hieronder is het super makkelijk om deze maaltijdsoep te maken.
Naar het receptVan een collega van mijn vriendin kreeg ik de tip om eens Marokkaanse harira soep te koken. Hartstikke leuk natuurlijk want zoek altijd nieuwe gerechten om te koken.
Er zijn heel veel varianten op het traditionele recept voor deze goed gevulde dikke maaltijdsoep. Vaste ingrediënten zijn groenten zoals tomaat, linzen en kikkererwten. Maar ook bevat harira vaak ui, knoflook, citroensap, gember en veel kruiden. Daar heb ik me natuurlijk netjes aan gehouden. Ik gebruikte relatief weinig koriander, want daar houden we hier in huis niet zo van.
Harissa
Het enige ingrediënt in deze soep dat ik nog niet eerder gebruikt had is harissa. Ik kan me voorstellen dat je er ook niet bekend mee bent. Harissa is een pittige rode saus uit Tunesië. De saus is gemaakt van onder andere rode pepers, olie, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Dat past allemaal goed bij de overige ingrediënten van de harira. Je kan harissa gewoon bij een wat grotere supermarkt kopen.
Lekker veel soep
Met het recept hieronder kan je makkelijk 10 borden soep maken. Dat komt heel goed uit. Warm je de harira een dag later op, dan is hij misschien nog wel lekkerder. Of vries een deel in, het is een makkelijke maaltijd als je een keer weinig tijd om te koken heb.
Meer soep recepten
Vind je deze harira zonder vlees lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met alle soep recepten.