Home » Drinken » Smoothies » Smoothie met nectarine, aardbei en sinaasappel

In de winkel een pak Cool best of zo kopen kan altijd nog. Een lekkere smoothie met nectarine, aardbei en sinaasappel maak je natuurlijk gewoon zelf in de blender.

Het fruit even wassen, in stukken snijden, sinaasappels uitpersen en dan alles in de blender fijnhakken. Klaar is kees! Niet voor niets ben ik een grote smoothie-fan.

Rijp fruit

Met een klein beetje meer voorbereiding wordt de smoothie nog net iets lekkerder. Het fruit dat je koopt laat je natuurlijk eerst goed rijp worden. In de supermarkt koop je nectarines helaas vaak als ze nog keihard zijn. Helemaal nog niet lekker zoet dus. Een paar dagen van tevoren je fruit in de winkel halen is dus een goed plan.

Als je even tijd hebt leg je het fruit ook een tijdje van tevoren in de koelkast, dan hoeven er ook geen ijsklontjes doorheen. Maar goed zelfs als je dat allemaal niet doet wordt de smoothie met nectarine, aardbei en sinaasappel ook heel goed.

Smoothies maken in de winter

Helaas vind je natuurlijk niet elke maand verse rijpe aardbeien en nectarines in de winkel. Dat is helemaal geen probleem. In het diepvriesvak vind je bij de wat grotere supermarkten ook stukjes aardbei en perzik. Superhandig en altijd mooi rijp. Laat ze wel een paar uurtjes ontdooien in de koelkast, anders draait je blender er op stuk.

Ingrediënten

Voor 4 grote of 6 kleine smoothies:

 • 5 perssinaasappels
 • 4 nectarines, of eventueel 200 gram (diepvries) perziken
 • 200 gram aardbeien, of eventueel diepvries aardbeien
 • 8 ijsklontjes.

Ook nodig:

Smoothie met nectarine, aardbei en sinaasappel recept

In deze video zie je hoe je deze lekkere nectarine-aardbei-sinaasappel smoothie maakt. In de tekst onder de film lees je alles nog even stap voor stap na.

Smoothie nectarine, aardbei en sinaasappel maken

Benodigde tijd: 10 minuten

Zo maak je deze smoothie:

 1. Fruit koelen

  Zorg dat je goed rijp fruit hebt. Leg het fruit een paar uur van tevoren in de koelkast.

 2. Fruit snijden en persen

  Was 4 nectarines en snij ze in grote stukken. Was 200 gram aardbeien. Verwijder de kroontjes en snij ze doormidden. Pers 5 sinaasappels uit.

 3. Blenden

  Doe al het fruit in de blender en laat deze 2 minuutjes draaien.

 4. Genieten

  Verdeel het sap over de glazen.

Tip: als je van een wat dunnere smoothie houdt, dan kan je wat meer sinaasappels gebruiken of een paar ijsklontjes toevoegen in de blender.

Smoothie met nectarine aardbei en sinaasappel 800x800
Smoothie met nectarine, aardbei en sinaasappel

Meer smoothie recepten

Vind je de smoothie met nectarine, aardbei en sinaasappel lekker? Je vind er nog veel meer op de smoothie pagina van eetman.nl

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen