Home » Nieuws » Accessoires voor je buitenkeuken

Heb je een buitenkeuken, of wil je er een? Gelukkig is daarvoor inmiddels zoveel moois te koop, dat je het gemak van binnen koken niet hoeft te missen. Als inspiratie verzamelde ik in dit artikel de mooiste accessoires voor je buitenkeuken.

Stel je even voor. Het is hartje zomer. Je zit lekker buiten in het zonnetje en het is etenstijd. Heb je dan zin om naar binnen te gaan om te koken? Nee toch zeker. Vooral niet als iedereen lekker buiten zit en jij binnen aan de slag kan. Kortom de zomer is de perfecte tijd om in de tuin te koken.

Een mooie buitenkeuken met een goede barbecue maken is natuurlijk wel wat werk. Maar heb je eenmaal alles mooi voor elkaar, dan zal je daar zeker vaak plezier van hebben. Ook in de winter!

Tools voor je buitenkeuken 800x800

Accessoires voor je buitenkeuken

Bij een buitenkeuken denk je natuurlijk al snel een aan barbecue. Zo’n mooie ronde kamado is tegenwoordig extreem populair. Niet voor niets, want je kan er veel meer mee dan lapjes vlees op grillen. Maar om echt meer plezier te hebben van je buitenkeuken heb je wel wat meer nodig. Mooie, robuuste accessoires zodat je echt al het koken buiten kan doen.

Een grote snijplank

Van een flinke snijplank zal je zeker plezier hebben. Het geeft je een mooi groot en schoon oppervlak om het eten op te bereiden. De snijplanken van baas boards bijvoorbeeld zijn heel geschikt. Stevig, anti-slip en met een handige geul aan de rand, zodat het sap er niet vanaf loopt.

De pizzasteen

Wist je dat je in je buitenkeuken waarschijnlijk betere pizza’s kan maken, dan in je oven binnenshuis? De meeste ovens voor binnen halen niet de optimale temperatuur. Je hebt wel een kamado barbecue met een pizzasteen nodig. Op de hete steen zal het deeg van je pizza razendsnel lekker krokant bakken.

Gietijzeren pannen

Veel van het eten zal je in je buitenkeuken op grill bereiden. Maar lang niet alles kan natuurlijk. Een normale pan zal het meestal niet volhouden op de barbecue. Gietijzeren pannen met hun metalen handvat zijn dan perfect. Zo kan je ook buiten aardappels bakken, of sausjes maken op je grill.

Spatels, borstels, tangen

Een borstel om je gerechten een beetje in te vetten voor je ze op de barbecue legt. Een tang om het eten om te draaien. Spatels om het van de grill te scheppen. Dit zijn natuurlijk de basics die je nodig hebt.

Een goede messenset

Je wilt natuurlijk niet elke keer dat je buiten gaat koken, de hele inhoud van je binnen keuken verplaatsen. Vooral een koksmes en een scherp klein mesje zouden wat mij betreft niet mogen ontbreken. En een veilige opbergplaats natuurlijk. Het moet wel buiten handbereik blijven als je niet in de buurt bent.

Tools voor je buitenkeuken bbq 800x800

Barbecue recepten

Het zal duidelijk zijn. Met een goed uitgeruste buitenkeuken, genoeg werkruimte en de barbecue opgestookt kan je bijna alles koken. Maak bijvoorbeeld eens een van deze favorieten van mij:

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen