Home » Nieuws » De leukste Food apps voor je vakantie

Ben je al op vakantie, of nog aan het plannen? Eén ding mag voor mij zeker niet vergeten worden: mijn smartphone. Zeker voor een food fan zoals ik zijn er veel handige apps waar ik tijdens de vakantie plezier van heb. Daarom zette ik de leukste vakantie Food apps voor je op een rij.

Net als iedereen heb ik bijna altijd mijn telefoon bij me. Ik doe er alles mee: navigeren, de krant lezen en soms zelfs bellen. Ook voor het maken van mijn blog is hij super handig. Zie of proef ik iets lekkers, dan wordt dat natuurlijk meteen genoteerd.

Op vakantie gebruik ik andere apps dan in de rest van het jaar. Daarom vond ik het leuk om eens wat tips aan je te geven. Het resultaat is een lijst van handige apps die jou als food fan op je reis gaan helpen.

De leukste Food apps voor je vakantie 800x800
De leukste Food apps voor je vakantie

Mijn Simpel

Eén app, die niet specifiek met food te maken heeft, staat het hele jaar op mijn telefoon. Bijna mijn hele gezin heeft een sim only abonnement bij Simpel. De Mijn Simpel app is daarom essentieel. Voor de vakantie stellen we er een kosten plafond mee in. Op vakantie volgen we het data verbruik.

Loopt het datagebruik, door matige wifi en veel foto’s uploaden toch uit de hand, dan kopen we snel wat MB-aanvullers. Zo kunnen we weer verder met foto’s maken.

De leukste Food apps voor je vakantie

Tijd voor mijn lijst met handige apps. Alle apps zijn gratis en verkrijgbaar voor de iPhone en voor Android telefoons.

Wat staat er op het menu | Google translate

Elk jaar weer zitten wij op vakantie te puzzelen met de menukaart. Wat zijn de gerechten die erop staan? Google Translate is daarvoor de handigste gratis oplossing. Het werkt heel simpel: selecteer de taal, kies camera, maak een foto van de kaart en klaar. De vertaalde menukaart staat op je scherm.

De snelheid van de wifi op vakantie is meestal beroerd. Daarom is het handig dat je de ‘woordenboeken’ ook kan downloaden. Dat scheelt weer wat data en en ergernis!

Google translate

Deel je verhaal | Polarsteps

Op vakantie maak je heel wat foto’s van al die leuke terrasjes, restaurants en plaatsen waar je geweest ben. Polarsteps is een app om daar heel makkelijk een overzichtelijk reis blog van te maken. Foto maken, bewaren, eventueel wat tekst toevoegen. De app onthoudt waar je was en toont een mooi overzicht op de kaart.

Wat ik ook ideaal vind is dat je met de thuisblijvers een link kan delen om je avonturen te volgen. Leuk voor wie dat wil volgen, zonder dat je de familie-app volgooit met foto’s. Ook deze app werkt trouwens prima als je offline bent.

Polarsteps

Waar eet je hier vegetarisch | HappyCow

Ben je op zoek naar een vegetarisch, of vegan restaurant? In je eigen stad zal je meestal wel weten waar je dan naartoe kan gaan. Op vakantie is dat minder vanzelfsprekend. Daarvoor is de app HappyCow dan erg handig. Over de hele wereld vind je er restaurants mee.

De app is heel overzichtelijk. Je ziet het restaurant op de kaart inclusief of het vegan, vegetarisch, of gedeeltelijk vegetarisch is. Met één klik krijg je reviews, foto’s, de website of het telefoonnummer. Superhandig.

De leukste Food apps - HappyCow

Welk lokaal bier is lekker | Untappd

Hou je van speciaalbier? Ik vind het altijd leuk om nieuwe bieren te proeven. Gelukkig is er een een enorm aantal lokale brouwerijen. Zo is er altijd wat nieuws te ontdekken.

In de app Untappd vind je de beoordelingen van oneindig veel soorten bier, maar ook van cafe’s en het bier dat ze daar verkopen. Heb je zelf een lokaal biertje geproefd, dan plaats je eenvoudig zelf een review in de app.

De leukste Food apps voor je vakantie - Untappd

Avontuurlijke etentjes uitzoeken | Withlocals

Ben je op zoek naar een avontuurlijke invulling van je vakantie? Dan is Withlocals een leuke app. Je kan er allerlei uitstapjes met een lokale gids mee plannen. Bijvoorbeeld een food tour, of een etentje bij een bewoner thuis.

Let op dat er weliswaar heel veel uitstapjes beschikbaar zijn, maar niet in alle steden. Kijk dus vooraf even of er iets voor jouw bestemming in Withlocals staat.

Withlocals

Wat is dit voor wijn | Vivino

Ik hou van een lekker glas wijn, maar heb er verder weinig verstand van. Mijn hersenen weigeren informatie over druivenrassen op te slaan. Sta ik in de winkel dan is het moeilijk kiezen, zeker als er geen vertrouwde wijnsoort staat.

Kan je op vakantie je vertrouwde wijn niet vinden? Dan kan Vivino je helpen. Scan een etiket en lees wat anderen ervan vonden. Zo zit je toch met een lekker glas wijn op de camping.

De leukste Food apps - Vivino

Waar gaan we eten | Tripadvisor

Een fijne app om je reis mee te plannen is Tripadvisor. Je vindt er allerlei handige beoordelingen en reviews. Zoek je een restaurant dan vind je die snel, met daarbij reviews door gasten, een indicatie van de prijs en de openingstijden.

Zelfs het kleine bergdorpje in Oostenrijk, waar ik dit jaar heen ga, staat er in. Ik kan er zeven restaurants vinden en boeken. Dat weet ik dan alvast.

De leukste Food apps voor je vakantie - Tripadvisor

Heb jij ook tips?

Ben jij ook een echte food fan en maak je ook veel gebruik van je telefoon? Ik ben benieuwd wat jouw favoriete apps zijn. Heb je een tip? Zet die dan in de reactie!

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen