Hou je ook van echte klassieke gerechten? Niets mis mee toch? Deze uiensoep met port is daarom ouderwets lekker. Net alsof je in een jaren 70 restaurant zit, maar dan gewoon thuis en zelf gemaakt. Zelfs het traditionele eilandje van stokbrood met gegratineerde kaas ontbreekt niet in dit recept.
Naar het receptOm soep te maken moet je vaak wel even de tijd nemen. Dan kan alles goed koken en dan mengen de smaken zich lekker. Daar is deze soep geen uitzondering op. Aan de andere kant: niets in dit recept is moeilijk, dus het gaat zeker lukken om het te maken. Een kind kan de was doen, zoals dat heet.
Wil je deze uiensoep met rode of witte wijn maken? Dat kan natuurlijk ook. Gebruik dan circa 125 milliliter wijn in plaats van de port. De uiensoep wordt dan iets minder zoet. Ik kies zelf ook voor port om om een hele simpele reden. Dan hoef je niet een hele fles wijn open te maken alleen om een glaasje in de soep te doen. Dan is port dus wel zo handig.
Nog een tip voor als je een etentje wil voorbereiden en kook-stress wil vermijden. Je kan gerust ruim van te voren alle voorbereiding doen. Als de soep al klaar staat, dan hoef je hem allen nog op te warmen. Nog even het stokbrood gratineren en klaar. Dus wat houdt je tegen, aan de slag, ga lekker uiensoep maken!
Meer soeprecepten
Vind je de Uiensoep met port lekker? Dan zoek je vast nog wel meer soep recepten? Bijvoorbeeld de heldere champignonsoep met knoflook en tijm. Je vindt alle soep recepten op de pagina met vegetarische soeprecepten.
[…] Uiensoep met port […]
[…] de Hongaarse soep lekker? Dan ben je vast ook wel op zoek naar meer lekkere soep recepten, zoals de Uiensoep met port. Je vindt ze op de pagina met vegetarische […]