Zoek je een lekker Oosters bijgerecht? Deze couscous met groenten en saffraan zit vol met groenten, kikkererwten, tomaat en lente-ui. Maar ook met heerlijke geel gekleurde saffraan-couscous. Ik eet hem het liefst warm, maar afgekoeld is dit gerecht ook heerlijk.
Naar het receptHet maken van deze couscous met groenten bestaat uit een aantal delen, maar is niet moeilijk. Je begint met het maken van gegrilde groenten. Terwijl die in de oven staan maak je de koude groenten en kruiden klaar. Verwarm je de kikkererwten en los je de saffraan op in wat warm water. Vijftien minuten voor de groenten uit de oven klaar zijn maak je de de couscous. Op die manier is alles mooi tegelijk klaar en kan jij gaan genieten van je eigen saffraan couscous vol met lekkere groenten.
Sjah saffraan
Voor dit couscous recept werkte ik samen met de mannen van Sjah saffraan. Drie jeugdvrienden die tijdens een reis naar Iran zagen hoe moeilijk het leven daar kan zijn. Ze hielden na thuiskomst contact met hun Iraanse gids en besloten om samen iets te ondernemen om hem en het land te helpen.
Dat is het begin van Sjah Saffraan. Een nog jong bedrijf dat eersteklas saffraan uit Iran importeert. Zo willen ze gemotiveerd door hun reis dit relatief ontoegankelijke land met 81 miljoen inwoners, een indrukwekkende geschiedenis en een geweldige culinaire traditie dichterbij ‘het Westen’ brengen.
Tip: niet iedereen houdt van koriander, dus dat kan je eventueel weglaten.
Meer recepten
Vind je de couscous met groenten en saffraan lekker? Dan denk ik dat je deze recepten ook wel lekker zal vinden:
Of kook een van de vele vegetarische bijgerechten op eetman.nl.