Hou je ook zo van gegrilde groenten? Sommige soorten groenten worden extra lekker op de grill. In deze gegrilde groenten salade met fèta zitten precies dat soort groenten: tomaat, puntpaprika, rode ui en courgette. Fèta kaas en geroosterde pijnboompitten maken deze salade tenslotte helemaal af.
Ik gebruik voor het maken van de gegrilde groenten een grote contactgrill. Voordeel is dat het eten snel gaar is, omdat de warmte van twee kanten komt. Heb je geen contactgrill, dan kan je natuurlijk ook een grillpan gebruiken.
Als je twijfelt over de baktijd. De courgette moet het langst gebakken worden. Proef een stukje courgette, als die goed smaken, dan zijn de andere ingrediënten ook wel klaar.
Ingrediënten
Gegrilde groenten salade voor 4 personen:
- 3 zoete puntpaprika’s
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 250 gram cherry tomaat
- 200 gram fèta kaas
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 theelepels tijm
- 1 teen knoflook
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels pijnboompitten
Gegrilde groenten salade met fèta recept
Hoe je deze makkelijke salade maakt zie je in deze video. Onder de video lees je nog eens stap voor stap alles terug.
Gegrilde groenten salade maken
Benodigde tijd: 35 minuten
Zo maak je gegrilde groenten met fèta:
- Groenten snijden
Was en droog de groenten. Snij de puntpaprika’s in vier lange repen en verwijder dan de zaadlijsten. Snij de courgette in plakken van ongeveer 7 millimeter dik. Snij ook de rode ui in ringen van 7 millimeter.
- Kruiden erbij
Doe de olijfolie in een grote kom. Doe de tijm erbij en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Pers dan de knoflookteen uit en voeg die toe. Roer het geheel even door elkaar.
- Mengen
Voeg nu alle groenten toe aan de kom. Schep alles door elkaar, zodat de olijfolie en de kruiden gelijk verdeeld zijn over de groenten.
- Grill warm maken
Laat de contactgrill warm worden op de hoogste stand. Heb je geen contactgrill, gebruik dan een grillpan.
- Groenten grillen
Doe om en om de verschillende groenten in de grill. Zorg dat tegelijk alleen groenten van gelijke dikte gegrild worden. Begin dus met alleen stukken puntpaprika. Grill dan de courgette en de rode ui. De veel dikkere cherry tomaten grill je apart. Als er mooie donkere strepen op de groente staan, zijn ze klaar. Dat is telkens na een minuut of vier, maar proef gewoon een stukje als je twijfelt.
- Afkoelen
Laat de gegrilde groenten afkoelen naar kamertemperatuur.
- Pijnboompitten roosteren
Rooster intussen de pijnboompitten in een pannetje zonder boter. Schud ze regelmatig en haal de pan van het vuur zodra de pitten beginnen te verkleuren.
- Paprika en fèta snijden
Snij de gegrilde puntpaprika in iets kleinere stukken. Snij de fèta in blokjes.
- Mengen
Doe alle groenten en tweederde van de fèta dan in een slakom. Schep het voorzichtig door elkaar.
- Garneren
Verdeel tenslotte de pijnboompitten en de rest van de fèta over de gegrilde groenten heen.

Meer recepten
Vind je de salade van gegrilde groenten met fèta lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere salade’s op Eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle saladerecepten.