4.0 van 2
Home » Recepten » Soeprecepten » Paprikasoep met kokosmelk

Eet je wel eens paprikasoep? Zo niet, dan moet je dat echt eens proberen. Bijvoorbeeld deze paprikasoep met kokosmelk, aardappel, jalapeño peper en nog veel meer lekkers. Deze soep is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Als bonus heeft hij ook nog dat lekkere kokos-geurtje. Wat wil je nog meer 😋!

Naar het recept

Als ik ergens op bezoek ben en er wordt gekookt dan ben ik altijd benieuwd wat er gemaakt wordt. Ik kwam op het idee voor deze paprikasoep toen ik op bezoek was bij vrienden op oudejaarsdag. In de ochtend werden en lekker vette oliebollen gemaakt. In de middag stond er een gezonde paprikasoep op het menu. Mooi, want dat is een mooie gezonde start van de maaltijd.

Paprikasoep met kokosmelk

4.0 van 2
Course: Recepten, Soeprecepten
Porties

8

porties
Totale tijd

40

minuten

Deze paprikasoep met kokosmelk, aardappel, jalapeño peper en nog veel meer lekkers is makkelijk te maken en smaakt heerlijk.

Ingrediënten

  • 1 jalapeño peper

  • 1 teen knoflook

  • 6 paprika’s (liever geen groene)

  • 1 ui

  • 1 flinke aardappel

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 liter heet water

  • 2 groentebouillon blokjes

  • 140 gram blikje tomatenpuree

  • 400 milliliter kokosmelk

  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder

  • zout naar smaak

  • zwarte peper naar smaak

  • Ook nodig
  • staafmixer – Koop je staafmixer bij Bol.com

Recept

  • Ui snijden
    Snij de ui in stukjes.
  • Peper en knoflook snijden
    Haal de zaden uit de Jalapeño peper en snij hem dan fijn. Snij ook de knoflook fijn. Zet ze samen even apart.
  • Paprika’s snijden
    Verwijder de zaden uit de paprika’s. Snij eerst een paar eetlepels paprika in nette blokjes, die je apart zet om straks als garnering te gebruiken. De rest van de paprika snij je in wat grovere blokjes.
  • Aardappel snijden
    Schil de aardappel en snij hem in blokjes.
  • Ui bakken
    Doe de olijfolie in een flinke pan op middelhoog vuur. Bak de ui een paar minuten tot hij glazig wordt.
  • Peper, knoflook en paprika bakken
    Voeg dan de Jalapeño peper, de knoflook en de paprika toe. Bak ze vijf minuten mee.
  • Aardappel, tomatenpuree en bouillon toevoegen
    Doe de aardappel, de tomatenpuree, het hete water en de groentebouillon blokjes erbij. Breng het geheel aan de kook. Laat het dan 15 minuten koken, terwijl je het af en toe roert.
  • Fijnmalen
    Pak een staafmixer en maal de soep fijn.
  • Kokosmelk en paprikapoeder erbij
    Voeg nu de kokosmelk en het paprikapoeder toe. Breng de soep weer aan de kook en laat hem nog een paar minuutjes koken.
  • Op smaak maken
    Breng de soep op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • Garneren
    Voeg in elk bord wat van de bewaarde stukjes paprika als garnering toe.

Recept video

Opmerkingen

  • Voor wie dat wil: deze soep is makkelijk helemaal vegan te maken. Daarvoor hoef je alleen maar op te letten welke soort groente bouillon je gebruikt.

Meer recepten

Vind je deze paprikasoep met kokosmelk lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere soep recepten op eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische soeprecepten.

Paprikasoep met kokosmelk recept 800x800
Paprikasoep met kokosmelk

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen