Eet je wel eens paprikasoep? Zo niet, dan moet je dat echt eens proberen. Bijvoorbeeld deze paprikasoep met kokosmelk, aardappel, jalapeño peper en nog veel meer lekkers. Deze soep is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Als bonus heeft hij ook nog dat lekkere kokos-geurtje. Wat wil je nog meer 😋!
Als ik ergens op bezoek ben en er wordt gekookt dan ben ik altijd benieuwd wat er gemaakt wordt. Ik kwam op het idee voor deze paprikasoep toen ik op bezoek was bij vrienden op oudejaarsdag. In de ochtend werden en lekker vette oliebollen gemaakt. In de middag stond er een gezonde paprikasoep op het menu. Mooi, want dat is een mooie gezonde start van de maaltijd.
Voor wie dat wil: deze soep is makkelijk helemaal vegan te maken. Daarvoor hoef je alleen maar op te letten welke soort groente bouillon je gebruikt.
Ingrediënten
Paprikasoep voor 8 personen:
- 1 jalapeño peper
- 1 teen knoflook
- 6 paprika’s (liever geen groene)
- 1 ui
- 1 flinke aardappel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 liter heet water
- 2 groentebouillon blokjes
- 140 gram blikje tomatenpuree
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
Ook nodig:
- staafmixer – Koop je staafmixer bij Bol.com
Paprikasoep met kokosmelk recept
In deze film zie je hoe makkelijk je deze paprikasoep kan maken. In de paragraaf onder de film vind je het recept stap voor stap.
Paprikasoep met kokosmelk maken
Benodigde tijd: 40 minuten.
Zo maak je de paprikasoep met kokosmelk:
- Ui snijden
Snij 1 ui in stukjes.
- Peper en knoflook snijden
Haal de zaden uit 1 Jalapeño peper en snij hem dan fijn. Snij ook 1 teen knoflook fijn. Zet ze samen even apart.
- Paprika’s snijden
Verwijder de zaden uit 6 paprika’s. Snij eerst een paar eetlepels paprika in nette blokjes, die je apart zet om straks als garnering te gebruiken. De rest van de paprika snij je in wat grovere blokjes.
- Aardappel snijden
Schil 1 flinke aardappel en snij hem in blokjes.
- Ui bakken
Doe 2 eetlepels olijfolie in een flinke pan op middelhoog vuur. Bak de ui een paar minuten tot hij glazig wordt.
- Peper, knoflook en paprika bakken
Voeg dan de Jalapeño peper, de knoflook en de paprika toe. Bak ze vijf minuten mee.
- Aardappel, tomatenpuree en bouillon toevoegen
Doe de aardappel, 140 gram tomatenpuree, 1 liter heet water en 2 groentebouillon blokjes erbij. Breng het geheel aan de kook. Laat het dan 15 minuten koken, terwijl je het af en toe roert.
- Fijnmalen
Pak een staafmixer en maal de soep fijn.
- Kokosmelk en paprikapoeder erbij
Voeg nu 400 milliliter kokosmelk en 1 theelepel paprikapoeder toe. Breng de soep weer aan de kook en laat hem nog een paar minuutjes koken.
- Op smaak maken
Breng de soep op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
- Garneren
Voeg in elk bord wat van de bewaarde stukjes paprika als garnering toe.

Meer recepten
Vind je deze paprikasoep met kokosmelk lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere soep recepten op eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische soeprecepten.