Eet je wel eens paprikasoep? Zo niet, dan moet je dat echt eens proberen. Bijvoorbeeld deze paprikasoep met kokosmelk, aardappel, jalapeño peper en nog veel meer lekkers. Deze soep is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Als bonus heeft hij ook nog dat lekkere kokos geurtje. Wat wil je nog meer 😋!

Als ik ergens op bezoek ben en er wordt gekookt dan ben ik altijd benieuwd wat er gemaakt wordt. Ik kwam op het idee voor deze paprikasoep toen ik op bezoek was bij vrienden op oudejaarsdag. In de ochtend werden en lekker vette oliebollen gemaakt. In de middag stond er een gezonde paprikasoep op het menu. Mooi, want dat is een mooie gezonde start van de maaltijd.

Voor wie dat wil: deze soep is makkelijk helemaal vegan te maken. Daarvoor hoef je alleen maar op te letten welke soort groente bouillon je gebruikt.

Ingrediënten

Paprikasoep voor 8 personen:

  • 1 jalapeño peper
  • 1 teen knoflook
  • 6 paprika’s (liever geen groene)
  • 1 ui
  • 1 flinke aardappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter heet water
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 140 gram blikje tomatenpuree
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Paprikasoep met kokosmelk recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze paprikasoep kan maken. In de paragraaf onder de film vind je het recept stap voor stap.

Paprikasoep met kokosmelk maken

Benodigde tijd: 40 minuten.

Zo maak je de paprikasoep met kokosmelk:

  1. Ui snijden

    Snij de ui in stukjes.

  2. Peper en knoflook snijden

    Haal de zaden uit de Jalapeño peper en snij hem dan fijn. Snij ook de knoflook fijn. Zet ze samen even apart.

  3. Paprika’s snijden

    Verwijder de zaden uit de paprika’s. Snij eventueel eerst een paar eetlepels paprika in nette blokjes, die je apart zet om straks als garnering te gebruiken. De rest van de paprika snij je in wat grovere blokjes.

  4. Aardappel snijden

    Schil de aardappel en snij hem in blokjes.

  5. Ui bakken

    Doe de olijfolie in een flinke pan op middelhoog vuur. Bak de ui een paar minuten tot hij glazig wordt.

  6. Peper, knoflook en paprika bakken

    Voeg dan de Jalapeño peper, de knoflook en de paprika toe. Bak ze vijf minuten mee.

  7. Aardappel, tomatenpuree en bouillon toevoegen

    Doe de aardappel, de tomatenpuree, heet water en de groentebouillon blokjes erbij. Breng het geheel aan de kook. Laat het dan 15 minuten koken, terwijl je het af en toe roert.

  8. Fijnmalen

    Pak een staafmixer en maal de soep fijn.

  9. Kokosmelk en paprikapoeder erbij

    Voeg nu de kokosmelk en het paprikapoeder toe. Breng de soep weer aan de kook en laat hem nog een paar minuutjes koken.

  10. Op smaak maken

    Breng de soep op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

  11. Garneren

    Voeg in elk bord wat van de bewaarde stukjes paprika als garnering toe.

Paprikasoep met kokosmelk recept

Meer recepten

Vind je deze paprikasoep met kokosmelk lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere soep recepten op eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische soeprecepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen