0.0 van 0 stem
Home » Drinken » Smoothies » Meloen peer citroen smoothie

Is de zomerse warmte je al naar het hoofd gestegen? Mij wel! Ik combineerde daarom in deze meloen peer citroen smoothie de licht zoete smaken van meloen en peer, met het verfrissende sap van de citroen. Samen met wat ijsklontjes krijg je dan een heerlijke koele smoothie die je zeker zal smaken.

Naar het recept

We hebben nogal wat hete zomerdagen achter de rug. Hoe lekker is het dan als je eind van de dag, met een koele smoothie, in je hangmat kan relaxen. Even bijkomen van alle warmte. Ik vind het in ieder geval heerlijk om in zo’n zacht schommelende hangmat weer even tot rust te komen. Ik vond het dus ook extra leuk om samen met Tropilex hangmatten een fruitige smoothie te bedenken, die daarvoor helemaal top is.

Voor deze smoothie gebruikte ik een Cantaloupe meloen. Die geeft ook dat mooie beetje oranje kleurtje. Een andere soort meloen die hier heel lekker voor is, is de ook veel verkochte Galia meloen. Experimenteer er vooral mee en laat me weten wat jij de lekkerste meloen voor deze smoothie vindt. Ik ben benieuwd.

Meloen peer citroen smoothie

0.0 van 0 stem
Course: Drinken, Recepten, Smoothies
Porties

4

glazen
Totale tijd

10

minuten

Maak jij deze meloen peer citroen smoothie? De combinatie van licht zoet fruit en het verfrissende van de citroen zal je zeker smaken.

Ingrediënten

 • 3 peren

 • 0,5 meloen (cantaloupe of galia)

 • 2 citroenen

 • 10 ijsklontjes (of 100 milliliter koud water)

Recept

 • Voorbereiding
  Zorg voor rijp fruit en leg dat een dag voordat je de smoothie gaat maken in de koelkast. Zorg ook voor voldoende ijsklontjes in de vriezer.
 • De peren
  Schil de peren met een dunschiller. Verwijder met een mesje het klokhuis, het kroontje en het steeltje. Snij de peer dan in stukjes en doe die in de blender.
 • De meloen
  Snij de halve meloen in partjes. Verwijder de zaden en de schil. Snij het vruchtvlees in partjes die je ook in de blender doet.
 • De citroenen
  Snij de citroenen doormidden en pers ze dan uit. Voeg het sap toe aan de blender.
 • Ijsklontjes
  Doe ook 10 ijsklontjes in de blenderkan. Heb je geen ijsklontjes, gebruik dan 100 milliliter koud water.
 • Blenden
  Doe de deksel op de blender en start hem op de hoogste stand. Na één minuut is de smoothie klaar.

Recept video

Opmerkingen

 • Nog een tip voor als je geen blender hebt. Je kan dan eventueel ook een staafmixer gebruiken. Maak dan wel het fruit allemaal wat kleiner.

Meer smoothie recepten

Als je net zoveel van smoothies houdt als ik, dan ben je vast wel benieuwd naar de andere smoothies op eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle smoothie recepten. Bijvoorbeeld een smoothie met sinaasappel, perzik en appel.

Meloen peer citroen smoothie 800x800
Meloen peer citroen smoothie

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen