Kook je weleens iets met pastinaak? Ik maakte er deze lekkere pastinaaksoep met wortel, ui en kerrie mee. Een makkelijk soeprecept met maar weinig ingrediënten.
Naar het receptZoals veel van de soeprecepten op deze website kwam ik tijdens de vakantie op het idee om soep van pastinaak te maken. Tot dan toe kende ik pastinaak vooral uit restaurants. Zo’n bijzondere groente, die af en toe op je bord lag. Wat bleek: je kan er ook hele lekkere soep mee maken. Dat wilde ik vaker eten!
Wat is pastinaak?
In ‘mijn’ supermarkt vind je pastinaak tegenwoordig gewoon op de groenteafdeling. Van die grote witte wortels met een beetje zoete anijs-achtige smaak. Ik denk dat niet veel mensen ze kopen. We weten niet zo goed wat we er mee moeten.
De pastinaak is familie van de winterwortel. Hij groeit onder de grond en kan in de keuken op vergelijkbare wijze gebruikt worden. Je eet ze rauw op gekookt, maar kan ze ook bakken of frituren.
Meer soeprecepten
Ben je net als ik een grote fan van soep? Vind je de pastinaaksoep met wortel en ui lekker? Kijk dan eens op de pagina met alle vegetarische soeprecepten op eetman.nl.