Hou je van die hartige smaak van gebakken paddenstoelen en het romige van risotto? Dan moet je zeker deze risotto met paddenstoelenragout een keer koken. Heerlijk romig en warm, je zal je zeker voldaan voelen van dit gerecht.
Naar het receptEen ragout met paddenstoelen en een risotto op basis van paddenstoelenbouillon. Dat lijkt natuurlijk wel op elkaar. Daarom gaan ze ook zo goed samen. De ragout is gebaseerd op een recept van Allerhande. Omdat ik pas ook al eens erg tevreden was over gedroogde paddenstoelenmix, heb ik die er in verwerkt.
Timing
Vooraf was ik even bang dat de timing van dit recept erg lastig zou zijn. Dat valt gelukkig enorm mee. Minimaal een uur van tevoren zet je de gedroogde paddenstoelenmix in een bakje heet water. Daarna maak je op je gemak de eerst de ragout en als die bijna klaar is, begin je aan de risotto. Met een beetje aandacht komt het zeker goed. Hooguit moet je de ragout weer een beetje opwarmen.
Meer recepten
Vind je de risotto met ragout lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere recepten op Eetman.nl. Kijk dus ook eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.
Waarom zou je in vredesnaam de eventuele rest van het weekvocht weggooien?
Leuke vraag. Ik denk niet dat het veel voor de smaak uitmaakt, maar je zou het wellicht kunnen gebruiken om de Bouillon mee te maken.