Een lekker en gezond recept, dat is deze Quinoa met Indonesische roerbak en ei. De smaak lijkt wat op nasi, maar dan met het gezonde quinoa als rijstvervanger.
Naar het receptAls je een beetje de foodblogs leest, dan kom je al snel exotische ‘superfoods’ tegen. Nieuwsgierig geworden ben ik recepten met quinoa gaan zoeken. Dit recept voor Quinoa met Indonesische roerbak en ei is het resultaat.
Deze Indonesische roerbak is een goed voorbeeld van een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele nasi goreng met rijst. Ik heb twee varianten van dit recept uitgeprobeerd. Allebei waren ze lekker volgens de familie. Met de smaak van de quinoa zit het dus wel goed.
Wat is quinoa?
De zaadjes van de quinoa plant bevatten allerlei gezonde voedingstoffen en dat is natuurlijk super. Je kan het bereiden als een soort rijst of couscous, maar dan met een beetje noot-achtige smaak.
Als je rijst vervangt door quinoa, heb je een heerlijk koolhydraatarm recept. Quinoa bevat namelijk gezonde koolhydraten en daarnaast veel eiwitten. Deze geven je lange tijd een verzadigd gevoel en dragen bij aan een stabiele suikerspiegel.
Meer recepten
Vind je de quinoa met Indonesische roerbak en ei lekker? Zoek je meer Oosterse recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met de tips voor lekker vegetarisch koken.