Quinoa met Indonesische roerbak en ei

Quinoa met Indonesische roerbak en ei recept

Maak zelf deze heerlijk Quinoa met Indonesische roerbak en ei. De smaak lijkt wat op nasi, maar dan met gezonde, noot-achtige, quinoa als rijstvervanger.

Als je een beetje de foodblogs leest, dan kom je al snel exotische ‘superfoods’ tegen. Nieuwsgierig geworden ben ik recepten met quinoa gaan zoeken. Dit recept voor Quinoa met Indonesische roerbak en ei is het resultaat.

De basis waren een paar nasi recepten, waarvan een zelfs met quinoa van uitpaulineskeuken.nl. De zaadjes van de quinoa plant bevatten allerlei super gezonde voedingstoffen en dat is natuurlijk super. Je kan het bereiden als een soort rijst of couscous, maar dan met een beetje noot-achtige smaak. Ik heb twee varianten van het recept uitgeprobeerd. Allebei lekker volgens de familie, dus met de smaak van de quinoa zit het wel goed.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 175 gram quinoa
  • 2 (rode) uien
  • 2 tenen knoflook
  • 60 gram taugé
  • 100 gram sugar snaps
  • 100 gram wortel
  • 2 eieren
  • 1,5 theelepel sambal
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ongeveer 4 eetlepels Ketjap manis
  • zout naar smaak
  • Scheutje wok olie

Quinoa met Indonesische roerbak recept

Doe wat wokolie in een grote koekenpan. Bak de eieren met de dooiers kapot gemaakt. Ze zijn klaar als het eigeel en wit hard zijn. Snij de eieren daarna in reepjes. Ze de ei reepjes dan even apart.

Snij de ui klein en snij ook de knoflook klein. Zet ook deze even apart; ze gaan zometeen als eerste samen gebakken worden.

Snij de eventuele dode Puntjes van de sugarsnaps. Snij de wortels in dunne reepjes, of rasp ze met een grove rasp.

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe weer wat wokolie in de koekenpan en laat die weer goed heet worden. Bak de ui en de knoflook er in.

Als de ui zacht wordt, kunnen de groenten er bij. Roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten.

Voeg dan de kruiden en de sambal toe. Laat deze ook een een minuut meebakken.

Voeg dan de ei-reepjes en de quinoa toe. Roer het geheel door elkaar.

Maak het geheel tot slot op smaak met een de ketjap en eventueel wat zout. Proef tussendoor even hoeveel ketjap je lekker vindt.

Serveer eventueel met wat pindasaus.

Quinoa met Indonesische roerbak en ei recept

Meer recepten

Vond je de Quinoa met indonesische roerbak en ei lekker? Zoek je meer Oosterse recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Leave a comment