Apple pie milkshake

Apple pie milkshake recept

Amerika als culinair gidsland? Dat gaat mij nog even te ver. Maar toen ik van mijn collega Jeroen hoorde dat hij in Amerika een ‘apple pie milkshake’ had gedronken. En dat het nog lekker was ook. Toen werd ik toch wel erg nieuwsgierig.

Nu hou ik best van een milkshake aardbeien. Maar met appeltaart? Dat ik mijn lekkere verse appeltaartje moest gaan staan vermalen in de blender? Dat leek me toch best heel raar. Ik heb best wel even staan twijfelen, toen ik de ingrediënten in huis had.

Maar, als je er wat langer over nadenkt: verse appeltaart, een bolletje ijs en slagroom er bij, dat klinkt best oké toch? Het recept voor de Apple pie milkshake vond ik op Bettycrocker.com. Als Hollander deed ik er iets meer melk in. Anders werd het wel heel dik. Verder hield ik me aan de voorschriften.

Het resultaat was erg lekker. Dus die Amerikanen zijn zo gek nog niet. Maar de maaltijd er na, die hebben we een uurtje uitgesteld. Het is heel machtig. Geen spul voor calorieën tellers.

Apple pie milkshake. Wat is het volgende? Gefrituurde Snickers? Oh wacht … dat bestaat ook al.

Ingrediënten

Voor 2 apple pie milkshakes:

 • 500 milliliter vanille ijs
 • 150 milliliter melk
 • 1 punt appeltaart
 • 1/4 theelepel kaneel
 • 125 milliliter slagroom
 • 1 eetlepel suiker

Apple pie milkshake recept

Benodigde tijd: 15 minuten.

Zo maak je de apple pie milkshake

 1. Gebruik een goed afgekoeld stuk appeltaart. Bijvoorbeeld uit de koelkast.

 2. Laat het ijs eerst een beetje zacht worden, anders dan is het moeilijk te blenden.

 3. Klop intussen een klein pakje slagroom met daarin de suiker. Laat de slagroom niet al te dik worden.

 4. Doe het ijs samen met de melk en het kaneelpoeder in de blender. Laat die op hoge snelheid draaien tot het lekker los en luchtig wordt.

 5. Voeg de appeltaart in grove stukken aan het ijs toe. Laat de blender weer draaien tot de stukken helemaal fijngemalen zijn.

 6. Verdeel de milkshake over de glazen. Doe er wat van de dunne slagroom op. Strooi daarover nog een heel klein beetje kaneelpoeder. Rietje er in en meteen opdrinken!

Apple pie milkshake recept

Meer lekkere dranken

Zoek je nog meer lekkers zoals de apple pie milkshake? Je vind ze op de dranken pagina van Eetman.nl

Comments (1)

Ga m zeker proberen Joost!

Leave a comment