Echt Amerikaans en heel lekker: apple pie milkshake. Stel je voor: appeltaart + vanille ijs + slagroom + een beetje kaneel. Dat past heel goed samen. Hier lees je het recept.
Amerika als culinair gidsland? Dat gaat mij nog even te ver. Maar toen ik van mijn collega Jeroen hoorde dat hij in Amerika een ‘apple pie milkshake’ had gedronken. En dat het nog lekker was ook. Toen werd ik toch wel erg nieuwsgierig.
Nu hou ik best van een milkshake. Maar met appeltaart? Dat ik mijn verse appeltaartje moest gaan staan vermalen in de blender? Was dat niet zonde? Ik heb dus wel even staan twijfelen, toen ik de ingrediënten in huis had.
Maar, als je er wat langer over nadenkt: verse appeltaart met een bolletje vanille ijs en slagroom er bij. Dat klinkt best oké toch? Het recept voor de Apple pie milkshake vond ik op Bettycrocker.com. Als Hollander deed ik er iets meer melk in. Anders werd het wel heel dik. Verder hield ik me aan de voorschriften.
Apple pie milkshake. Wat is het volgende? Gefrituurde Snickers? Oh wacht … dat bestaat ook al 😂.
Ingrediënten
Voor 2 grote of 3 kleine milkshakes:
- 500 milliliter vanille ijs
- 150 milliliter melk
- 1 punt appeltaart
- 1/4 theelepel kaneel
- 125 milliliter slagroom
- 1 eetlepel suiker
Apple pie milkshake recept
In deze video zie je hoe je de milkshake met appeltaart maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Apple pie milkshake maken
Benodigde tijd: 15 minuten.
Zo maak je de milkshake met appeltaart:
- Appeltaart koelen
Gebruik een goed afgekoeld stuk appeltaart. Bijvoorbeeld uit de koelkast.
- Ijs uit de vriezer
Laat 500 milliliter ijs eerst een beetje zacht worden, anders dan is het moeilijk te blenden.
- Slagroom kloppen
Klop intussen 125 milliliter slagroom met daarin 1 eetlepel suiker. Laat de slagroom niet al te dik worden.
- IJs, melk en kaneel blenden
Doe het ijs samen met 150 milliliter melk en 1/4 theelepel kaneelpoeder in de blender. Laat die op hoge snelheid draaien tot het lekker los en luchtig wordt.
- Appeltaart erbij
Voeg de appeltaart in grove stukken aan het ijs toe. Laat de blender weer draaien tot de stukken helemaal fijngemalen zijn.
- Glazen vullen
Verdeel de milkshake over de glazen. Doe er wat van de dunne slagroom op. Strooi daarover nog een heel klein beetje kaneelpoeder. Rietje er in en meteen opdrinken!

Meer lekkere dranken
Zoek je nog meer lekkers zoals deze milkshake met appeltaart? Je vindt ze op de pagina met alle milkshakes van Eetman.nl
Ga m zeker proberen Joost!