Dit recept voor mexicaanse taco schelpen met mais, paprika, zwarte bonen, vegetarisch gehakt en feta is heerlijk. En het ziet er nog eens prachtig uit.
Oké ik geef het toe: dit gerecht maakte ik omdat ik van die taco schelpen er zo leuk uit vind zien. Dat is tenslotte ook belangrijk bij het eten. Maar deze Mexicaanse taco schelpen zijn niet alleen mooi. Ze zijn ook gewoon heerlijk om te eten.
Ik heb overigens lang zitten zoeken naar een goede vervanger voor vegetarisch gehakt, maar nog niets gevonden dus. Weet je er een, laat het me dan weten. In dit geval heb ik ‘kant en klaar’ vegetarisch gehakt bij Albert Heijn gekocht. Dat beviel me overigens prima.
Ingrediënten
Taco’s voor 4 personen:
- 12 Taco schelpen
- 175 gram vegetarisch gehakt
- 500 gram passata (gezeefde tomaten)
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 300 gram blik maïs
- 400 gram blik zwarte bonen
- 1 rode ui
- 100 gram feta kaas
- 0,5 theelepel gemalen komijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 rode peper
- 50 gram rucola
Mexicaanse taco schelpen recept
In deze video zie je hoe je dit taco gerecht maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Mexicaanse taco schelpen maken
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je de Mexicaanse taco schelpen:
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Paprika en peper snijden
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s. Snij de paprika’s dan in kleine stukjes. Snij de peper in de lengte doormidden. Schrap de zaden er met een theelepeltje uit. Snij de peper dan fijn. Zet de paprika en de peper samen apart.
- Maïs en bonen uit laten lekken
Laat het sap uit de blikken maïs en zwarte bonen uitlekken.
- Rode ui en feta snijden
Snij de rode ui in dunne halve ringen en bewaar die apart. Snij ook de feta in stukjes en bewaar die apart.
- Gehakt bakken
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Roerbak het vegetarisch gehakt ongeveer 4 minuten.
- Paprika, peper, maïs, bonen, passata en kruiden toevoegen
Voeg de paprika, rode peper, maïs, zwarte bonen, passata, komijn en paprikapoeder toe. Laat op laag vuur nog 6 minuten koken.
- Taco’s verwarmen
Verwarm de taco’s 5 minuten in de oven. Volg daarbij de de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe ruccola, ui, vulling en feta in de schelpen
Doe de rucola en de uienringen in de taco’s. Doe daarna de vulling in de taco’s. Verdeel tenslotte de feta over de taco’s. Of nog beter: zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.
Eet smakelijk!

Meer hoofdgerechten
Vind je de Mexicaanse taco schelpen lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met mijn tips voor lekker vegetarisch koken.
Hoi Joost, ook deze taco’s (met gewone tacoschelpen) lijken me heerlijk! Leuk dat je een bezoekje aan mijn foodblog bracht 🙂 Groetjes, Annemieke