Kapsalon met vegetarische shoarma

Kapsalon met vegetarische shoarma recept 1

Stiekem houden veel mensen natuurlijk gewoon heel erg van fast food. Daarom wist is ook zeker dat deze patat kapsalon met vegetarische shoarma erg populair zou worden bij ons in huis. Ik had me niet vergist, we hebben er lekker op zondagavond van zitten smullen. En jij kan dat ook: met dit recept kan je zelf ook makkelijk een patat kapsalon maken.

Zelf een patat kapsalon maken duurt waarschijnlijk net zo lang als een wandeling naar de snackbar, maar het geeft je wel de kans om zelf alle ingrediënten te bepalen. Ik begon met een recept van Allerhande, maar koos voor vegetarische shoarma, verse patat en zelfgemaakte knoflooksaus. Knoflooksaus maken is namelijk super simpel, maar ja kan het natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen.

Als je twijfelt welke vegetarische shoarma het lekkerste is: ze zijn eigenlijk allemaal goed, maar ik kocht die van Albert Hein, want die was uiteindelijk toch de winnaar van de vegetarische shoarma test.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 700 gram verse patat
  • 500 gram vegetarische shoarma
  • vloeibare boter om de shoarma in te bakken
  • 100 gram belegen kaas
  • 1 ui
  • 0,5 komkommer
  • 2 tomaten
  • 100 gram ijsbergsla

Voor de knoflooksaus:

  • 100 milliliter slasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie (optioneel)
  • bieslook (optioneel)
  • vers gemalen peper

Kapsalon met vegetarische shoarma

De knoflooksaus maken

Je begint met de knoflooksaus, dan is dat alvast klaar. Doe de slasaus in een schaaltje. Versnipper een beetje peterselie en/of bieslook en doe dat er bij. Pers de knoflook en doe die er ook bij. Doe er tot slot klein beetje gemalen peper bij. Even roeren en de knoflooksaus is klaar.

De kapsalon maken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de frituurpan aan op 175 graden.

Terwijl de oven de de frituur opwarmen snij je de ui in halve ringen en rasp je de kaas.

Daarna verhit je een beetje vloeibare boter in een koekenpan. Daarin bak je de shoarma samen met de uienringen ongeveer 5 minuten.

Tegelijk bak je de patat in ongeveer 6 minuten goudbruin.

Schep de patat in een grote aluminium schaal of een ovenschaal. Strooi er dan een klein beetje zout over. Schep de shoarma met ui er overheen. Tenslotte verdeel je de kaas over de shoarma. Zet het geheel 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

Intussen schil je de komkommer. Halveer hem over de lengte en snij dan ook over de lengte dunne plakjes. Ook de ijsbergsla snij je in reepjes. De tomaten snij je in dunne plakken.

Haal dan de schaal met patat en shoarma uit de oven. Verdeel de sla, de tomaat en de komkommer er overheen.

Verdeel tenslotte de knoflooksaus er overheen en je kapsalon met vegetarische shoarma is klaar.

Meer recepten

Vond je het kapsalon met vegetarische shoarma recept lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere vergelijkbare recepten. Kijk ook eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten of de pagina met alle snacks.

Leave a comment