Stiekem houden veel mensen van fast food. Daarom wist ik zeker dat deze patat kapsalon met vegetarische shoarma erg populair zou worden bij ons in huis. Ik had me niet vergist, we hebben er al regelmatig in het weekend van zitten smullen. Wil jij dat ook? Met dit recept kan je makkelijk zelf een patat kapsalon maken.
Zelf een patat kapsalon maken duurt waarschijnlijk net zo lang als een wandeling naar de snackbar, maar het geeft je wel de kans om zelf alle ingrediënten te bepalen. Ik begon met een recept van Allerhande, maar koos voor vegetarische shoarma, verse patat en zelfgemaakte knoflooksaus. Knoflooksaus maken is namelijk super simpel, maar ja kan het natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen.
Als je twijfelt welke vegetarische shoarma het lekkerste is: ze zijn eigenlijk allemaal goed, maar ik kocht die van Albert Hein, want die was uiteindelijk toch de winnaar van de vegetarische shoarma test.
Ingrediënten
Kapsalon voor 4 personen:
- 700 gram verse patat
- 500 gram vegetarische shoarma
- vloeibare boter om de shoarma in te bakken
- 100 gram belegen kaas
- 1 ui
- 0,5 komkommer
- 2 tomaten
- 100 gram ijsbergsla
- klein beetje zout
Voor de knoflooksaus:
- 100 milliliter slasaus
- 2 teentjes knoflook
- peterselie (optioneel)
- bieslook (optioneel)
- vers gemalen peper
Kapsalon met vegetarische shoarma recept
In deze video zie je hoe de kapsalon maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Vegetarische kapsalon maken
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je de kapsalon:
- Maak de knoflooksaus
Doe 100 milliliter slasaus in een schaaltje. Versnipper een beetje peterselie en/of bieslook en doe dat erbij. Pers 2 teentjes knoflook en doe die er ook bij. Doe er tot slot klein beetje gemalen peper bij. Even roeren en de knoflooksaus is klaar.
- Oven en frituurpan voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de frituurpan aan op 175 graden.
- Ui snijden en kaas raspen
Terwijl de oven de de frituur opwarmen snij je 1 ui in dunne halve ringen en rasp je 100 gram kaas.
- Komkommer, sla en tomaat snijden
Intussen schil je 0,5 komkommer. Halveer hem over de lengte en snij dan ook over de lengte dunne plakjes. Ook snij je 100 gram ijsbergsla in reepjes. De 2 tomaten snij je in dunne plakken.
- Shoarma en patat bakken
Daarna verhit je een beetje vloeibare boter in een koekenpan. Daarin bak je 500 gram shoarma samen met de uienringen ongeveer 5 minuten. Tegelijk bak je 700 gram patat in ongeveer 6 minuten goudbruin.
- Vul de ovenschaal
Schep de patat in een grote aluminium schaal of een ovenschaal. Strooi er dan een klein beetje zout over. Schep de shoarma met ui er overheen.
- Met kaas erop in de oven
Tenslotte verdeel je de kaas over de shoarma. Zet het geheel 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Komkommer, sla en tomaat op de shoarma leggen
Haal dan de schaal met patat en shoarma uit de oven. Verdeel de sla, de tomaat en de komkommer er overheen.
- Knoflooksaus erover
Verdeel tenslotte de knoflooksaus er overheen en je kapsalon met vegetarische shoarma is klaar.

Meer recepten
Vind je het kapsalon met vegetarische shoarma recept lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere vergelijkbare recepten. Kijk ook eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten of de pagina met alle snacks.