Broccolisoep

Broccolisoep recept 1

Hou je van broccoli en ook van soep? Dat is mooi, want dan is dit broccolisoep recept perfect voor jou. Een heerlijke en ook nog eens gezonde soep.

Ook mijn kinderen vinden broccoli hartstikke lekker. Dat is fijn want broccoli zit vol met vezels, vitaminen en mineralen. Gezonde dingen dus. In ieder geval was ik dus niet verbaasd dat mijn jongste zoon de lekkere broccolisoep, die hier op de foto staat, ging maken. Het is een van de recepten uit het Kookboek voor kleine chefkoks, dat hij ooit van zijn oma heeft gekregen. Een leuk boek dat ik je kan aanraden voor als je nog jonge kinderen hebt. Het recept dat hieronder staat komt daar dus ook grotendeels uit.

We hebben wel de kippenbouillon vervangen door groentebouillon, want we wilden dat het vegetarisch eten werd. Mijn zoon deed al het werk, met af en toe een tip van zijn moeder. Ik mocht er na afloop een mooie foto van maken. En de soep opeten natuurlijk. Dat was zeker geen straf. Het is een stevig gevulde, klein beetje dikke, broccolisoep. Precies waar ik van hou. Als jij ook van broccoli houdt, dan is dit zeker een goed recept voor jou.

Ga je deze soep maken, let dan op: de broccoli moet een uur lang in een bak met water en citroensap staan. Al met al ben je dus al snel twee uur bezig voor de soep klaar is.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram broccoli
  • 45 gram roomboter
  • 1 ui
  • 4 eetlepels bloem
  • 1,2 liter kokend water
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
  • 1 citroen
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Broccolisoep recept

Snij roosjes van de broccoli. Zet ze dan in een bak met koud water. Pers een citroen uit en voeg het sap aan het water toe. Laat de broccoli zo een uur lang staan. Daarna snij je de broccoli in kleine stukjes.

Versnipper de ui. Doe de roomboter in een grote soeppan en zet die op middelhoog vuur. Bak de ui een minuut of drie, tot hij lichtbruin begint te worden. Kook intussen het water, bijvoorbeeld in de waterkoker.

Zet het vuur nu laag en voeg de bloem toe. Roer de bloem er snel goed doorheen. Voeg nu beetje bij beetje het kokende water toe, terwijl je goed roert zodat er geen klonten ontstaan. Voeg dan de groentebouillonblokjes toe en laat het 3 minuten doorkoken.

Voeg dan de broccoli aan de soep toe. Maak de peterselie klein en voeg ook die toe. Voeg ook de basilicum toe en alvast een beetje zout en peper.

Roer alles goed door elkaar en breng de soep aan de kook. Laat hem dan met de deksel schuin op de pan 30 minuten langzaam koken.

Na 30 minuten maak je de soep met een staafmixer fijn.

Breng de broccolisoep tot slot op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

Meer soeprecepten

Vond je dit recept voor broccolisoep lekker? Ben je op zoek naar nog meer vegetarische soeprecepten? Kijk dan ook eens op de pagina met alle voorgerechten van eetman.nl.

Leave a comment