Deze zuurkool met paprika en ananas uit de slowcooker laat je 8 uur lang stoven zodat de smaak een stuk minder zuur wordt. Sterker nog, de ananas en rozijnen maken hem een beetje zoet.
Naar het receptMijn oudste zoon houdt niet van zuurkool: “dat is veel te zuur”. Minder zuur maak je zuurkool door het lang te laten stoven. Dat bracht me op een idee: de slowcooker is het ultieme lange stoven. Het resultaat is deze vegetarische zuurkool met paprika en ananas.
Een slowcooker verhit het eten tot een graad of 90. Daardoor hoef je verder niets meer aan te doen, eten er in, wachten en klaar. Mijn slowcooker moest wel even worden afgestoft. In het verleden werden daarin de taaiste stukken vlees mals gemaakt. Nu stond hij dus alweer een hele tijd een schaars stukje keukenkast te vullen.
Als basis nam ik een bestaand recept. De rookworst daarin was niet vegetarisch, dus die liet ik weg. Om het gerecht extra smaak mee te geven, voegde ik er wat lekkere vervangende ingrediënten aan toe. Kijk maar eens naar de foto hieronder. Dat ziet er toch al veel beter uit dan de gemiddelde stamppot
Meer hoofdgerechten
Vind je de Zuurkool met paprika en ananas uit de slowcooker lekker? Op zoek naar nog meer recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Beste Joost. Wordt het gerecht niet heel erg nat met zoveel vocht?
Het is alweer even geleden, maar voor zover ik me herinner viel dat wel mee. Ik zou ook eerder wat teveel dan te weinig vocht er in willen. Zeker omdat je natuurlijk tussendoor niet in de pan mag kijken i.v.m. afkoelen.