Ken je frittatensuppe uit Oostenrijk? Dat is een goed vullende soep gemaakt van lekkere bouillon met reepjes pannenkoek erin. De pannenkoekensoep is makkelijk te maken en super lekker!
Ook dit is weer één van die lekkere soepen die ik op mijn vakanties in Oostenrijk leerde kennen. Je kunt daar niet alleen lekker wandelen, maar ook heerlijk eten. Frittatensuppe is een hartige soep en helemaal niet zoet, zoals je misschien met pannenkoeken zou verwachten.
Om fritattensoep te maken gebruik je een lekkere bouillon en bak je pannenkoeken die je in dunne reepjes snijdt. Dat is dus allemaal heel eenvoudig en kan eigenlijk niet mis gaan.
Afhankelijk van hoeveel groenten en pannenkoeken je maakt is het een meer of minder vullende soep. Met het recept dat hieronder staat krijg je vrij veel pannenkoekreepjes. Ik hou daarvan, maar je kunt er natuurlijk ook meer bouillon bij maken.
De pannenkoeken voor deze soep kan je overigens ook prima een dag eerder maken. Sterker nog, er zijn mensen die vinden dat je dat zelfs hoort te doen. Mij maakt het niets uit, doe gewoon wat je wilt.
Ingrediënten
Voor 8 borden soep:
- 2 eieren
- 250 milliliter melk
- 150 gram bloem
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 0,25 theelepel nootmuskaat
- zonnebloemolie om mee te bakken
- 250 gram pak fijngesneden soepgroenten
- 3 paddenstoelen bouillonblokjes
- 10 gram bieslook (een bosje)
Frittatensuppe uit Oostenrijk recept
In dit filmpje zie je in hoe je de Frittatensuppe moet maken. Onder het filmpje vind je de volledige beschrijving in tekst.
Frittatensuppe uit Oostenrijk recept
Benodigde tijd: 45 minuten
Zo maak je de pannenkoekensoep:
- Beslag maken
Pak een kom en doe daarin: 2 eieren, 150 gram bloem en 250 milliliter melk. Voeg ook een beetje zout, een beetje peper en 0,25 theelepel nootmuskaat toe. Mix het door elkaar, tot er geen klontjes bloem over zijn.
- Pannenkoeken bakken
Verhit een bakpan op middelhoge temperatuur. Doe er een beetje zonnebloemolie in. Schep er ongeveer een pollepel beslag in. Draai de pan tot de bodem met het beslag bedekt is. Draai de pannenkoek om als de bovenkant opgedroogd is en de onderkant begint te verkleuren. Bak ook die kant tot beide kanten lichtbruin zijn. Herhaal dit tot alle beslag op is.
- Bouillon maken
Doe 1,5 liter water en 3 paddenstoelen bouillonblokjes in een soeppan. Breng het aan de kook. Voeg dan 250 gram fijngesneden soepgroenten toe. Laat de bouillon 7 minuten koken. Breng de bouillon dan op smaak met zout en peper.
- Bieslook snijden
Snij een bosje van 10 gram bieslook fijn.
- Reepjes pannenkoek snijden
Rol de afgekoelde pannenkoeken op. Snij er dan dunne reepjes van.
- Serveren
Verdeel de pannenkoekreepjes over de soepkommen. Giet er de bouillon overheen. Strooi daar als garnering wat van de bieslook overheen.

Meer recepten
Vind je deze Oostenrijkse pannenkoekensoep lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd deze kaas-knoedel soep. Of kijk eens op de pagina met alle soeprecepten op Eetman.nl.