Ben je ook een curry fan? Deze curry met jackfruit, bonen en paprika moet je zeker proberen. Hij is makkelijk te maken en staat na een half uurtje op tafel. Hij is ook perfect als je een milde, niet te pittige curry wil. Wil juist wel pittig, dan voeg je gewoon wat extra sambal toe.
Voor deze curry gebruikte ik weer één van mijn favoriete vruchten: de jackfruit. Of nog specifieker: een blikje Young Jackfruit. Als je de partjes daarin met een vork uit elkaar trekt, heb je een perfecte vleesvervanger. De structuur lijkt dan erg op vlees, terwijl de vrucht geen hele extreme smaak heeft. Hij neemt gewoon de smaak van de rode curry over.
Leuk om te weten: een deel van de curry-ingrediënten kocht ik bij Foodello.nl. Dat is een online supermarkt tegen voedselverspilling. Eten dat nog perfect is, maar bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum nadert. Het werkt makkelijk en alles wordt snel bezorgd.
Ingrediënten
Curry voor 4 personen:
- 250 gram rijst
- 550 gram blik young jackfruit
- 75 gram rode curry pasta
- 400 milliliter blik kokosmelk
- 100 gram cashewnoten
- 250 gram sperziebonen
- 1 rode ui, in kwart ringen
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 stengels lente-ui
- 2 theelepels gedroogde koriander
- 1 paprika in kleine reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels sambal
- 0,5 limoen
- zout naar smaak
Optioneel:
- 2 afbak naan broden
Curry met jackfruit, bonen en paprika recept
In deze film zie je hoe makkelijk je deze curry met jackfruit en bonen maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Curry met jackfruit, bonen en paprika maken
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je deze curry met jackfruit:
- Jackfruit losmaken
Giet een 550 gram blik jonge jackfruit af. Doe de partjes in een bakje. Trek de partjes met een vork los.
- Rijst koken
Kook 250 gram rijst. Volg daarvoor de aanwijzingen op de verpakking.
- Bonen doppen
Dop 250 gram sperziebonen en halveer ze.
- Paprika, rode ui en lente-ui snijden
Verwijder de zaden uit 1 paprika en snij hem in reepjes. Snij 1 rode ui in kwart ringen. Snij 2 lente-uitjes in ringen. Zet ze samen apart.
- Knoflook snijden
Snij 3 tenen knoflook fijn.
- Sperziebonen bakken
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak de sperziebonen dan 3 minuten.
- Paprika, ui en lente-ui erbij
Voeg de gesneden paprika, ui en lente-ui toe. Bak deze 4 minuten.
- Knoflook bakken
Voeg de gesneden knoflook toe en bak ook die nog 1 minuut.
- Jackfruit, curry, kokosmelk en koriander erbij
Voeg de jackfruit, 75 gram rode curry pasta, 400 milliliter kokosmelk en 2 theelepels gedroogde koriander toe. Laat het met de deksel erop 5 minuten sudderen.
- Limoensap maken
Pers intussen 0,5 limoen uit.
- Cashewnoten erbij
Meng 100 gram cashewnoten door de groenten.
- Op smaak maken met zout, sambal en limoensap
Maak het geheel op smaak met zout, ongeveer 2 theelepels sambal en het limoensap.
Serveer de curry met de rijst en (optioneel) het naan brood.

Meer recepten
Vind je deze rode curry met bonen en jackfruit lekker? Zoek je meer recepten met deze bijzondere vrucht Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten, zoals deze hachee van jackfruit en bonen.
Was weer overheerlijk. Makkelijk om te maken en heel erg lekker